Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het noorden ook droog. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

IJsduik brandweer Veerse Meer

Toegevoegd: 07-02-2012, 09.54 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen / Middelburg heeft vanochtend een ijsduik gehouden in het Veerse Meer.


De duik vond vanochtend plaats bij kanohaven Kanoa - De Piet in Arnemuiden. Het ijs was volgens de brandweer circa 5 centimeter dik. Om een goede duik te kunnen doen heeft de brandweer eerst een wak in het ijs gemaakt.

De bedoeling is dat alle duikers van de Stadsgewestelijke brandweer de kans krijgen om een duik onder het ijs te maken. Gedurende de duik zat steeds een extra duikder in de waterongevallenwagen stand-by om snel in te kunnen grijpen bij problemen. Ook gingen de duikers steeds per twee te water.

De ploeg was overigens gewoon inzetbaar voor echte calamiteiten. In dat geval zouden de duikers namelijk snel het water verlaten en - met de uitrusting natuurlijk al aan - uitrukken.

Zaterdag hield de Thoolse brandweer ook al een ijsduik.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren