Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (8-2-2012 om 12:34)
Wanneer het kind ander gedrag vertoond wordt dit als nel gezien als afwijkend. Gelukkig waren er gisteren een hoop nuchtere ouders aanwezig, die niet gelijk deze man veroordeelden. En wat iemand al eerder schreef: je bent als man vogelvrij en al snel verdacht verdacht.
Monique (8-2-2012 om 12:31)
Dit weet ik omdat ik hier altijd bij ben wanneer dit gebeurd en kan dit dan ook als zodanig beoordelen. Op de opvang en tegen zijn oma verteld hij dat hij wordt geslagen door een man. Ik ben hierover zelfs door een medewerker vh kindercentrum. Die het overigens had te horen gekregen vd verdachte.
Monique (8-2-2012 om 12:29)
Mijn jongste zoon is 3 jaar, bijna 4. Wij hebben een huisvriend waar de kinderen helemaal gek op zijn. Hij stoeit met ze en maakt grapjes. Wanneer hij stoeit met de kleinste geeft hij klapjes op de billen, geheel onschuldig. Dit weet ik omdat ik hier altijd bij ben wanneer dit gebeurd....
Monique (8-2-2012 om 12:28)
Kanttekening hierbij is dat peuters snel iets in de mond kan worden gelegd en zeer beïnvloedbaar zijn door wat het hoort en ziet, oppikt. Wanneer een peuter je iets verteld over wat het heeft meegemaakt, moet je dit soms met een korreltje zout nemen. Ik zal een voorbeeld geven....
Monique (8-2-2012 om 12:26)
Mijn mannelijke collega's hebben een behoorlijk kwetsbare positie. Zo geldt dit natuurlijk ook voor leerkrachten, leiders van kindercentra en dergelijke. Natuurlijk is het belangrijk dit soort zaken serieus te nemen, kanttekening hierbij is dat peuters snel iets in de mond kan worden gelegd...
Monique (8-2-2012 om 12:23)
Ik ook hoor bij de ouders die gisteren aanwezig waren bij de bijeenkomst. Ik ben er nog steeds van onderste boven. Ik kan mij gewoonweg niet voorstellen dat deze lieve jongen waar mijn zoon overigens helemaal gek van is zoiets heeft gedaan. Ik werk zelf ook in de hulpverlening. Wordt vervolgd
Cookie-instellingen beheren