Weerbericht:
Wolkenvelden, hier en daar ook zon.
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 114 km

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slachtoffer andere zaak (8-2-2012 om 11:42)
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen, of je nou man of vrouw bent! ben het wel eens, mensen en media veroordelen je al bij het lezen van het nieuwsbericht, als je achteraf onschuldig ben heb je toch een stempel en ik kan het weten!!
Lies (8-2-2012 om 10:38)
Laten we eerst maar eens afwachten of het echt zo is!! Tegenwoordig kun je als man niet eens meer een arm om een kind slaan. En sorry hoor 24 hij kan wel wat anders krijgen hoop ik voor hem. Het lijkt me stug maar afijn je weet nooit. Eerst maar afwachten voor we pijnlijke conclusies trekken
Nicole (8-2-2012 om 10:22)
Als de verdachte schuldig is, dan is dit verschrikkelijk voor het slachtoffer, eventuele andere slachtoffers en de ouders/verzorgers. Zij zijn getekend voor het leven. Als de verdachte onschuldig is, dan is hij getekend voor het leven. Hoe dan ook, de wereld staat in Vlissingen even stil.
Willem (8-2-2012 om 09:20)
EERST vaststellen of het allemaal echt is gebeurt. niet (ver)oordelen voor alles bekend is.
VdVonck (8-2-2012 om 09:00)
Karin.. U vraagt zich af waarom de schrijvers van de onderstaande reacties van de man zijn onschuld uiitgaan. Waarschijnlijk omdat het een aangifte betreft, dus niet meer dan een verdenking. Meestal zijn de reacties van heel andere aard. Als hij schuldig is, dan mogen we pas oordelen
Loes (8-2-2012 om 08:57)
Wat is een verdenking?? mogen de oppassers nog andermans kinderen verschonen? of een aai over hun bol geven,en helpen bij toiletbezoek?
Cookie-instellingen beheren