Weerbericht:
Wolkenvelden, hier en daar ook zon.
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 85 km

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (8-2-2012 om 08:55)
Ben het helemaal met Ik eens, zelfde verhaal hier in Goes op een basisschool. Als deze jongeman schuldig is dan verdient hij in mijn ogen een straf die ik niet met 300 tekens kan omschrijven. Als hij onschuldig is komt hij sowieso nergens meer aan het werk en is hij 'die pedo' Vreemd dat dit zo kan
Anoniem (8-2-2012 om 07:56)
@ik heel mooi gezecht helaas komt dit ook vaker voor.Ik vraag me af hoe ze een ondervraging bij kids van 3 jaar doen?
Moeder en oma (8-2-2012 om 00:42)
Mensen wees voorzichtig met je opmerkingen. dit is een pijnlijke zaak voor alle betrokkenen! ik wens hen allen sterkte. zeker ook de recherche!
Dave (8-2-2012 om 00:08)
@Karin: Lees de reactie van Chiel: Je bent onschuldig en de instanties buitelen over elkaar om je gezin en leven te verwoesten. Ik heb het ook meegemaakt. De maatschappij is ernstig ziek: Die man z'n carriere is verwoest. Waarom? Omdat 'kindermisbruik' een modewoord is, een hype sinds de Hofnar.
Moeder (7-2-2012 om 23:39)
Sorry hoor maar een kind van 3 verzint zoiets niet!! Gatver word er misselijk van! Natuurlijk moet het eerst bewezen worden dat hij de dader is voordat je iemand beschuldigd.
Ik (7-2-2012 om 23:29)
Ik hoop alleen dat de media deze man niet gelijk (zonder dat hij veroordeeld is) aan de schandpaal zullen nagelen zoals vorig jaar met de schooldirecteur uit Middelburg gebeurde. Hij bleek achteraf onschuldig te zijn, maar de media berichtte er zo uitvoerig over dat iedereen wist over wie het ging.
Cookie-instellingen beheren