Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Traumaheli landt bij ziekenhuis

Toegevoegd: 09-02-2012, 14.13 uur
De brandweer stond volgens procedure stand-by.
De brandweer stond volgens procedure stand-by.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Brandweer Goes & Roland de Jong
GOES - De Rotterdamse traumahelikopter LifeLiner 2 landde donderdagmiddag voor de tweede keer die dag bij het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes.

Vannacht werd de helikopter ingezet na een melding in Middelburg. Rond 12.00 uur werd de traumahelicopter ingezet voor een incident aan de Molenweg in Oosterland. In beide gevallen werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes en reed de trauma-arts met de ambulance mee.


De traumahelikopter vliegt in zo'n situatie naar het Goese ziekenhuis om daar de arts weer op te pikken zodat de bemanning weer inzetbaar is voor een volgende melding. In beide gevallen stond de Goese brandweer in het kader van een dienstverleningsovereenkomst met het ADRZ stand-by bij de helihaven om de brandveiligheid te waarborgen.

Een helihaven bij een ziekenhuis moet namelijk aan een aantal eisen voldoen als het om brandveiligheid gaat. Die eisen worden in Goes ingevuld middels een dienstverleningsovereenkomst die met de Goese brandweer is gesloten. Praktisch houdt dit in dat bij alle vliegbewegingen op de helihaven een tankautospuit met bemanning van de Goese brandweer stand-by staat.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (9-2-2012 om 22:31)
Kun je weer zien dat je niet moet bezuinigen op de zorg en op de hulpverlening [brandweer]
Cookie-instellingen beheren