Weerbericht:
Bewolkt en lokaal mist, overdag geleidelijk zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer redt zwaan in Goes

Toegevoegd: 09-02-2012, 14.16 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Een bewoner van de Kropkreek, een straat gelegen in de wijk Goese Meer ontdekte donderdag op het ijs achter zijn woning een zwanenpaar waarvan de ene wederhelft doodstil op het ijs bleef zitten.

De andere zwaan was wel volop in beweging. Het beest bleek bovendien niet in staat om wat toegegooid brood te kunnen pakken, kortom, het leek er sterk op dat het beest met één poot vast zat in het ijs. De bewoner riep daarom de hulp van de brandweer in.


De dagdienstploeg, bestaande uit beroepsmedewerkers van de post Oranjeweg, was al op pad in verband met een helicopterlanding bij het Goese ziekenhuis en reed door naar de Kropkreek. Daar aangekomen bleek de zwaan wederom niet te reageren op brood, geluiden of sneeuwballen. Enkele duikers werden ter plaatse gevraagd om de zwaan uit zijn benarde positie te verlossen.

Toen echter een duiker over het ijs richting de zwaan schoof,  schrok het dier zodanig dat het in één keer los kwam uit het ijs en het hazepad koos. Of het dier gewond was is niet bekend. Het dier bleek zich snel te kunnen verplaatsen waardoor het niet gevangen kon worden. Bovendien nam de brandweer verder geen risico en trok de duikers terug.

Rond half twee waren de dagdienstploeg en het duikteam weer terug op de kazerne.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lesser (23-2-2012 om 15:38)
Whahaha ik heb dit gezien toen ik aan het auto lessen was. Geweldig werk jongens miss late reactie maar toch vond het wel hip om het te zien
Dierenvriend (9-2-2012 om 19:19)
Een geweldige actie.....TOP
Mike (9-2-2012 om 15:55)
Geweldig om keer op keer te lezen dat er mensen zijn die zich bekommeren om dieren in nood. Daar krijgt de burger weer een beetje warm hart van. Mensen, bedankt!
Vlissinger (9-2-2012 om 15:19)
Het is toch mooi dat er nog mensen zijn met hart voor dieren, hoop echt dat dat zo blijft en hoop ook niet dat er weer van die zeikers komen met een bericht van wat kost dat toch allemaal niet. Een dier heeft evenveel recht om te leven en gered te worden als een mens!!!
Cookie-instellingen beheren