Weerbericht:
Perioden met regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie verspreidt foto pinpasdieven

Toegevoegd: 15-02-2012, 15.58 uur
De twee verdachten De vrouwelijke verdachte
De twee verdachten
© Foto: Politie Zeeland / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar een man en een vrouw die op dinsdag 10 januari rond 12.15 uur in Papegaaienburg in Vlissingen een bejaard echtpaar hebben bestolen.

Kort daarvoor was het echtpaar in de Agrimarkt in Papegaaienburg. Tijdens het pinnen bij de kassa, stonden een jonge man en een jonge vrouw enkele malen vlak achter hen. Zij volgden het echtpaar naar een flat in Papegaaienburg en stapten bij hen in de lift. In de lift zag het jonge stel kans de handtas van het oudere echtpaar, die tussen de boodschappen lag, weg te nemen. In deze tas zaten onder meer hun bankpassen.

Eenmaal thuis bemerkte het echtpaar de diefstal. Toen ze contact opnamen met hun bank bleek dat er al meerdere malen geld opgenomen en betaald was met de passen. In totaal gaat het om een bedrag van een paar duizend euro.

De politie heeft een aantal bewakingsbeelden uit de Agrimarkt en is op zoek naar mensen die de daders van deze laffe diefstal herkennen. De mannelijke verdachte was 25 tot 30 jaar oud en had een licht getinte huidskleur. Hij had kort zwart haar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag. De man had ook een blauwe spijkerbroek aan.

Het signalement van de vrouw: 25 tot 30 jaar, gekleed in een grijze Peruaanse muts met flappen en een witte jas met bontkraag. De vrouw had ook een beige broek en lichte Uggs aan. Het stel sprak mogelijk Portugees met elkaar.

Kunt u meer vertellen over de man en vrouw die het bejaarde echtpaar hebben bestolen of bent u getuige geweest van bovengenoemd incident? Dan kunt u bellen naar 0900-8844, of u kunt zich melden op het politiebureau in Vlissingen. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen naar 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (8-3-2012 om 08:42)
Ik neem aan dat de bank deze mensen schadeloos stelt.
Mar (21-2-2012 om 07:45)
Marc.. het was ook ironisch bedoeld om aan te geven dat je een beetje te ver gaat om ALLE hoofddeksels te willen verbieden.En wie ben jij om voor een ander uit te gaan maken of hij /zij onderdrukt wordt omdat ze een hoofddoek dragen? Dat is een zaak van hen en niet van jou lijkt mij.
Marc (19-2-2012 om 11:10)
Mar...over doordraaien gesproken. Een pruik is totaal niet te vergelijken met een bivakmuts of burka of hoofddoek. Jij en ik hebben van nature haargroei op ons bolletje. Een pruik is niet te onderscheiden van een echte haardos. Een kopvod wel! Open je ogen eens en zie wat een ellende er ontstaat!!
Jo (18-2-2012 om 14:12)
Niet meer pinnen en cash betalen.
Tom P (18-2-2012 om 11:00)
@ ollie, wat een goed idee. en over die extra betaalpas, wie heeft er dan ook duizenden euro's op hun gewone betaal rekening staan ?nooit van een spaarrekening gehoord ? of van je PIN geheim houden ?
Mar (18-2-2012 om 10:35)
Inderdaad; Goede tip van Jack: naast een spaarrekening en/of een betaalrekening een aparte "boodschappenrekening"openen met een beperkt saldo. Zo hou je de schade minimaal. Wel jammer dat zoiets nodig is.....