Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

File na botsing A58 Heinkenszand

Toegevoegd: 16-02-2012, 09.11 uur - Update: 16-02-2012, 13.17 uur
Door het ongeluk ontstond een file. Door het ongeluk ontstond een file.
Door het ongeluk ontstond een file.
© Foto: Kees Marijs
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - Op de A58 is vanochtend een file ontstaan na een botsing nabij de afslag Heinkenszand.

Rond 07.25 uur kwam de melding binnen dat nabij hectometerpaaltje 155,6 vier auto's op elkaar waren gebotst. Twee ambulances en twee brandweerwagens werden met spoed ter plekke gestuurd. Uiteindelijk bleek het te gaan om drie voertuigen.


Het ongeluk bleek te zijn gebeurd bij de afslag Heinkenszand. De botsing vond plaats op de noordbaan, de baan met rijrichting Vlissingen. Vanwege het ongeval moest de afslag enige tijd worden afgesloten. Er ontstond een file van drie tot vier kilometer. Deze liep op tot circa zes kilometer.

Vier inzittenden zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Drie van hen konden na behandeling naar huis. De vierde persoon heeft een achillespeesblessure opgelopen en moest wat langer blijven. Bij de aanrijding waren twee bestelbusjes en een personenauto bestrokken.

Rond 08.25 uur waren de betrokken voertuigen allemaal geborgen. Hierna vonden nog opruimwerkzaamheden plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (17-2-2012 om 15:05)
@De Gier: de laatste bergingswagen was pas om 8:15 ter plaatse. Dat lag dus niet aan RWS maar aan het feit dat er 4 auto's afgevoerd moesten worden.
De Gier (17-2-2012 om 10:54)
Rijkswaterstaat is een kei in het in stand houden van een file. Volgens mij denken zij: Wij aan het werk, dan moet iedereen daar last van hebben. Ik reed langs het ongeval toen het net gebeurd was, na een uur reed ik terug, nog steeds afgesloten en 1 man met een vuilniszak was rommel aan het ruimen.
A58 (16-2-2012 om 14:36)
Laat me raden, er stond een file op de sloeweg tot op de snelweg en daar ging het mis ? regelmatig staan ze daar zelfs al ver voor de uitvoegstrook nog begint al op de vluchtstrook in de rij. mensen die vanachter het viaduct komen zien de rij te laat en moeten zich er dan nog tussen zien te persen.
Kees (16-2-2012 om 13:05)
Ik kreeg het idee dat Heijmans bezig was met werkzaamheden ter hoogte van de afslag, waardoor de afrit korter was dan gebruikelijk. Normaal staat er wel eens wat file op de afrit, nu wellicht op de rijbaan zelf.
Cookie-instellingen beheren