Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapende overval Middelburg

Toegevoegd: 17-02-2012, 21.28 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vrijdagavond is er een gewapende overval gepleegd op een bedrijfspand aan de Korte Noordstraat in Middelburg.

Volgens de politie vond de overval rond 19.40 uur plaats. Aanvankelijk werd gemeld dat er ook iemand gewond was geraakt en zodoende ging ook met spoed een ambulance ter plekke. Volgens de politie heeft er echter niemand ernstige verwondingen opgelopen. Volgens omwonenden vond de overval plaats bij een goudsmederij/juwelier. Of er iets buit is gemaakt, is nog niet bekend gemaakt.


De twee daders zijn weggelopen in de richting van het Hofplein. Het gaat om een donkergekleurd persoon van ongeveer 25 a 26 jaar oud. De man is ongeveer 1.85 meter lang en droeg een donkere muts en een trainingspak.

Van de tweede dader zijn geen gegevens bekend. Hij heeft vermoedelijk op de uitkijk gestaan. De politie is na de overval op zoek gegaan naar de daders, maar heeft hen niet aangetroffen. Ook een tip van een burger leidde niet tot een arrestatie.

De tactische en de technische recherche hebben samen een onderzoek ingesteld naar de overval. De Korte Noordstraat werd afgezet tussen de kruising met de Penninghoeksingel-Zuidsingel en de kruising Lange Noordstraat-Hofplein. Ook de Lambrechtstraat en het Achter het Hofplein werden met linten afgesloten.

Er werd ook een Burgernet-bericht verspreid.

Zie ook:
- Dossier overvallen in Zeeland


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (24-2-2012 om 11:30)
@ pim f: kijk op politiesites als www.depolitiezoekt.nl etc. maar dit gaat niet over uiterlijk! dit gaat over het karakter van deze mensen! en je weet zelf ook best dat dit wel met de vrijheid van meningsuiting te maken heeft...
Loeki (20-2-2012 om 08:08)
Jah, er werd een burgernet bericht versprijd.betrof een overval aan de lange noordstraat door 2 meisjes... Heeft veel zin zo, slecht signalememt kan, maar een ander geslacht?
Pim F (18-2-2012 om 18:45)
@ ikke, ik wil best kijken, heeft u daar erkende gegevens over ? en ja hoor, vrijheid van meningsuiting, maar dat betekend niet vrijheid om te discrimineren en hele groepen over 1 kam te scheren en deporteren om hun uiterlijk. te belachelijk om de vrijheid van meningsuiting daarvoor te misbruiken.
Rob (18-2-2012 om 16:36)
We kunnen blijven klagen (doen we al jaren) over buitenlanders (veelal Marokkanen en Antillianen) die overvallen plegen maar de overheid doet er gewoon niets aan. Tegen verkiezingstijd wordt er weer naar je "geluisterd" en mooie loze beloften gedaan tov veiligheid. En de PVV doet net zo hard mee
Ikke (18-2-2012 om 14:40)
@pim f: kijk even realistisch naar alle overvallen/misdaden die hier gepleegd worden, en je zult zien dat meer dan de helft door getinte mensen is gepleegd. en ik weet niet waar jouw reactie dan op slaat dat loes het land uit moet? is er hier geen vrijheid van meningsuiting meer?
Uhu (18-2-2012 om 14:30)
Burgernet??? nou niks ontvangen we mogen het niet zeggen maar het is weer eens gekleurd maar let eens op bijna 98% van de gevallen is het zo
Cookie-instellingen beheren