Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapende overval Middelburg

Toegevoegd: 17-02-2012, 21.28 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vrijdagavond is er een gewapende overval gepleegd op een bedrijfspand aan de Korte Noordstraat in Middelburg.

Volgens de politie vond de overval rond 19.40 uur plaats. Aanvankelijk werd gemeld dat er ook iemand gewond was geraakt en zodoende ging ook met spoed een ambulance ter plekke. Volgens de politie heeft er echter niemand ernstige verwondingen opgelopen. Volgens omwonenden vond de overval plaats bij een goudsmederij/juwelier. Of er iets buit is gemaakt, is nog niet bekend gemaakt.


De twee daders zijn weggelopen in de richting van het Hofplein. Het gaat om een donkergekleurd persoon van ongeveer 25 a 26 jaar oud. De man is ongeveer 1.85 meter lang en droeg een donkere muts en een trainingspak.

Van de tweede dader zijn geen gegevens bekend. Hij heeft vermoedelijk op de uitkijk gestaan. De politie is na de overval op zoek gegaan naar de daders, maar heeft hen niet aangetroffen. Ook een tip van een burger leidde niet tot een arrestatie.

De tactische en de technische recherche hebben samen een onderzoek ingesteld naar de overval. De Korte Noordstraat werd afgezet tussen de kruising met de Penninghoeksingel-Zuidsingel en de kruising Lange Noordstraat-Hofplein. Ook de Lambrechtstraat en het Achter het Hofplein werden met linten afgesloten.

Er werd ook een Burgernet-bericht verspreid.

Zie ook:
- Dossier overvallen in Zeeland


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (18-2-2012 om 12:11)
Pim Loes heeft groot gelijk het zijn meestal getinte lui of uit het Oostboklanden. De regering moet een wet invoeren,dat de criminelen zelf opdraaien voor de kosten ook voor het verblijf in het hotel,kunnnen zij het niet betalen,dan maar bij de ouders.
MotoRob (18-2-2012 om 11:52)
Het is statistisch bewezen dat de meeste criminelen in ons land van niet Nederlandse komaf zijn, ook ik ben tegen elke vorm van criminaliteit door wie dan ook gepleegd, discriminatie gaat mij ook wat ver maar laten we wel realistisch blijven.
Pim F (18-2-2012 om 10:34)
@ loes, wat is dat voor discriminerende taal ? ik ben ook niet pro overvallen, maar er vanuitgaan dat elke gekleurde mens "teruggestuurd" kan worden omdat ze hier niet horen of zo is echt te racistisch voor woorden. zo zijn wij hier niet dus u kunt zelf beter gaan.
Loes (18-2-2012 om 08:19)
Stuur ze alstublieft het land uit......het kost ons veel geld dat soort tuig,ze denken dat er een hoop te halen valt hier.....het is getint en getint en nog eens getint.....doe er dan ook wat aan...dit kan toch niet normaal gevonden worden.