Weerbericht:
Veel bewolking, vooral in de avond en nacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 34 km

Lekkage spoorwagon Nieuwdorp

Toegevoegd: 22-02-2012, 15.03 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - In Nieuwdorp zijn de hulpdiensten ingezet voor lekkende spoorwagon. De situatie is onder controle.


Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ging het om een kleine druppellekkage van fosforzuur. Er was sprake van een lekkage van enkele liters. Fosforzuur wordt volgens politiewoordvoerster Esther Boot gebruikt in de levensmiddelenindustrie.

Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. Voor de zekerheid werd de Zwitserlandweg afgesloten tussen de Assenburgweg en de Frankrijkweg. De wind stond die richting uit.

De lekkage werd rond 13.50 uur opgemerkt toen de wagon op het rangeerterrein bij de Zwitserlandweg stond. De brandweer rukte meteen masaal uit. Er werd opgeschaald naar GRIP-1 om de situatie goed te kunnen coordineren.

Rond 15.10 uur werd er weer afgeschaald naar GRIP-0, de normale situatie. Volgens Boot wordt de wagon nu losgekoppeld om vervolgens naar Thermphos te worden gereden. Daar kwam de wagon ook vandaan.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (23-2-2012 om 10:39)
Wat zijn mensen toch erg he alles afkraken totdat straks bij hun thuis of met iemand wat gebeurd dan is alles goed nou echt ik denk dat ze hier uit voorzorg goed hebben gehandeld en dat we blij mogen zijn dat het zo miniscuul is gebleven wil niet weten wat er was gebeurd als dit uit de hand loopt!!!
L.Strijd (23-2-2012 om 03:02)
Ik sluit me volledig aan bij de woorden van dhr. Mol. GRIP 1 voor een druppel lekkage in een open gebied. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?? Fosforzuur is niet eens een toxische verbinding. (lekbakje)
Peelander (22-2-2012 om 22:53)
Zal wel meevallen. tegenwoordig een hoop heisa over niks. en van de mensen die klagen over kernenergie gooien er genoeg zelf oude batterijen in de groene kliko
E (22-2-2012 om 20:06)
Goh thermphos ????!.
C.E. MOL (22-2-2012 om 19:22)
Een lekkend transport(druppeltjes gevaarlijke stof). Vele Brandweer- en andere HV- voertuigen en handenvol deskundigen. Wellicht dat er uit de vele evaluatie gesprekken die nog volgen op de verschillende niveau's een positief rapport verschijnt over het optreden. Kosten voor de bevolking? Te veel
Japie (22-2-2012 om 17:23)
Natuurlijk niets aan de hand, de overheid weet alles tot een minimum te bagataliseren, als later blijkt dat er toch een gevaar voor de gezondheid is geweest, verschuilt men zich achter : wir haben es nicht gew├╝sst. Altijd hetzelfde liedje !
Cookie-instellingen beheren