Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor verkrachting

Toegevoegd: 23-02-2012, 22.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 35-jarige man uit Waarde die donderdag in Middelburg terechtstond voor verkrachting en ontucht met een toen dertienjarig meisje was kraakhelder: ik heb het niet gedaan. Ik heb niet gekeken met mijn handen, ik heb niet gezoend; het is allemaal één verzonnen verhaal.''

Niettemin eiste officier van justitie Suijkerbuijk een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden tegen de man. Daarnaast wil de officier dat hij zijn slachtoffer 1500 euro schadevergoeding betaalt. Veel en keihard bewijs tegen de man uit Waarde had Suijkerbuijk overigens niet en hij moest zich dan ook voornamelijk baseren op de aangifte van het meisje.


Het zou allemaal gebeurd zijn tussen 1993 en 1996, toen zij paarden verzorgde bij een landbouwbedrijf bij haar in de buurt. Ze kende de toen 18-jarige vanuit de kerk en werd verliefd op hem. Ze hadden ontmoetingen en ze kreeg haar eerste kus. Later in de tijd werden er seksuele handelingen verricht. Toen hij haar vertelde op een ander meisje verliefd te zijn knapte er iets in haar. Ze voelde zich vies en misbruikt. Een tijdje later, ze was toen in stal, werd ze door hem verkracht.

Toen ze het thuis vertelde vond haar moeder dat ze het zowel uitgelokt zou hebben, haar vader luisterde maar half en als het naar buiten zou komen zou het zo'n gedoe in de kerk geven. Vijftien jaar later deed ze pas aangifte en dat was voor Suijkerbuijk ook een reden om haar verhaal als geloofwaardig te kwalificeren, omdat hij zich niet kon voorstellen dat iemand vijftien jaar na dato nog iemand 'terug wil pakken'. ,,

Er zijn alleen maar slachtoffers'', stelde raadsman G. Veen vast. ,,Alle informatie komt uit één bron, de politieverhoren zijn niet volgens de regels gedaan en het onderzoek heeft zich niet gericht op de waarheidsvinding, maar op het vergaren van bewijs.'' Hij verzocht de rechtbank dan ook zijn cliënt vrij te spreken. De uitspraak is op 8 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek (25-2-2012 om 10:32)
Als het waar is wat deze vrouw zegt staan de verkeerde mensen voor de rechtbank. Ik denk dan aan de ouders. ONVOORSTELBAAR! KERK? WALGELIJK! Deze verdachte kan met dit bewijs volgens mij niet veroordeeld worden.
Marretje (24-2-2012 om 14:04)
Je hoort dit soort verhalen zoveel de laatste tijd, het lijkt wel alsof het 'mode' is en iedereen eraan meedoet!Als ze er zoveel last van zou hebben, zou ze het toch ook eerder aan hebben kunnen geven??Als het zoveel met je doet, maak je er gelijk werk van en laat je je niet 'opvreten' door emoties!
John (24-2-2012 om 13:35)
Als het niet is gebeurd is het een schande en diep triest voor de man. Als het wel heeft plaatsgevonden is het ronduit belachelijk dat de ouders de kerk boven hun dochter verkiezen.
Kees (24-2-2012 om 09:02)
Of het is bewezen gebeurd en de straf is idioot laag. Of er is geen bewijs en de verdachte moet worden vrijgesproken. Dit lijkt helemaal nergens op.
Marco (24-2-2012 om 01:44)
Het kán gebeurd zijn, Maar ik mag hopen dat deze man niet veroordeeld wordt op dít bewijs ! Als deze man de handelingen, verteld door zo'n meisje, nooit gepleegd heeft, is hij wél voor de rest van zíjn leven 'getekend'. Is het niet voor de maatschappij, dan toch zeker in zijn eigen herinneringen.
Cookie-instellingen beheren