Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe huisvesting Stadsgewestelijke brandweer

Toegevoegd: 29-10-2003, 17.41 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Al enige tijd was bekend dat de Stadsgewestelijke brandweer Vlissigen-Middelburg een nieuw onderkomen zocht.

Eerst werd gedacht aan een nieuw veiligheidshuis in Middelburg-Zuid. Hierin zouden de politie, brandweer en ambulancedienst samen onder een dak komen. Dit ging niet door en er werd besloten de kazernes te vervangen, te verhuizen en om geheel nieuwe kazernes te laten verrijzen.

De Stadsgewestelijke brandweer telde tot voorkort nog 5 kazernes; Middelburg-Centrum (Looijerssingel), Middelburg-Zuid (Overloper), Arnemuiden (Arnestraat), Oost-Souburg/Ritthem (Ritthemsestraat) en Vlissingen (Van Dishoeckstraat). De kazerne aan de Overloper is inmiddels vervangen door nieuwbouw, de kazerne staat nu aan de Torenweg in Middelburg en huisvest de tankautospuit 4533 en de dienstbus 4513.

De kazerne in Oost-Souburg is verplaatst. Deze is nu gevestigd aan de Marie Curieweg in Ritthem, deze kazerne is net buiten Oost-Souburg gelegen en zit naast het pand van berger Kuzzee. De kazerne huisvest de tankautospuit 4532 en de dienstbus 4512. Naast deze al voltooide nieuwbouw komen er ook nieuwe kazernes ter vervanging van de Looijerssingel in Middelburg en de Van Dishoeckstraat in Vlissingen.

De kazerne aan de Looijerssingel verhuist naar de Stromenweg. De eerste paal voor deze kazerne gaat eind 2003 de grond in. Voor Vlissingen wordt er een kazerne gebouwd aan de Olympiaweg in Vlissingen. In de nieuwe kazerne aan de Stromenweg zal ook de ambulancedienst worden gevestigd. Ook zal daar ook een deel van het materieel en materiaal van de regionale brandweer Zeeland gestald worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren