Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Arrestaties na schietpartij Middelburg

Toegevoegd: 27-02-2012, 22.18 uur - Update: 27-02-2012, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg zijn maandagavond schoten gelost. Er zijn drie personen aangehouden.


Volgens politiewoordvoerster Mireille Aalders kwam de melding van de schietpartij rond 20.15 uur plaats. De schoten werden gelost in/bij een woning boven cafe Cheerz op de Markt in het centrum van de stad.

Agenten in kogelwerende vesten zetten snel het gebied af. Er werden linten gespannen rondom de horecagelegenheden en enkele winkels. Binnen korte tijd kon een eerste verdachte worden aangehouden. Hij werd afgevoerd naar het politiebureau. Er werd snel een onderzoek ingesteld en al gauw konden nog twee verdachten worden opgepakt.
 
Zeker één van hen raakte gewond. Volgens de politie ging het niet om een schotwond. Mogelijk is de verdachte gewond geraakt bij een mishandeling. De drie verdachten zijn volgens Aalders overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg.

De personalia van de verdachten zijn nog niet bekend. Ook is er nog niets bekend over de rol die de drie hebben gespeeld ten tijde van de schietpartij. De verdachten zijn een 45-jarige Middelburger, een 35-jarige Vlissinger en een 36-jarige man uit diezelfde plaats. Aalders: "Voor zover we nu weten zijn de aangehouden verdachten bekenden van elkaar. Mogelijk is een ruzie tussen hen drieën de aanleiding van de schietpartij."

Het onderzoek is inmiddels in volle gang. De technische recherche doet op dit moment nog onderzoek buiten de woning, maar 'verkleint' de plaats van het delict steeds meer naar binnen in de woning.

Andere agenten zijn volop bezig met het horen van getuigen en de verdachten en in de loop van het onderzoek wordt er ook nog een huiszoeking gedaan in de woning aan de Markt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse die stad vind verpauperen (28-2-2012 om 06:00)
@nina.....hou toch op met die onzin.....kleur.....blank.......die tour........het zijn er wel uit vlissingen...............ongeacht wat het ook is..........weg uit vlissingen alsjeblieft..
No blacks (28-2-2012 om 02:38)
Da zijn oostblokkers,kijk maar naar die goedkope broeken.FF melden op de site van Wilders.Ooit een Hollander hier zien schieten?@verdrietig persoon,we leven nu in tegenwoordig,de wereld verhard,dan kom je dit soort dingen hier ook tegen.Het went nooit en het zal helaas vaker gebeuren,let maar op.
Peter (28-2-2012 om 01:06)
Is de markt nu net zo'n asociale buurt als Dauwendaele ? Er is vast wel iemand die een antwoordje klaar heeft.
Ik (28-2-2012 om 00:27)
Het is toch niet te geloven..... Het begint hiet steeds meer op een criminele stad te lijken.
Nina (27-2-2012 om 23:21)
Oh blanken, zo zie je maar weer dat misdaad niks met kleur te maken heeft, in tegenstelling tot wat er de laatste weken steeds beweerd wordt op sites als deze
Verdrietige Persoon (27-2-2012 om 22:51)
Waar gaat het naartoe tegenwoordig..
Cookie-instellingen beheren