Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 64 km

Arrestaties na schietpartij Middelburg

Toegevoegd: 27-02-2012, 22.18 uur - Update: 27-02-2012, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg zijn maandagavond schoten gelost. Er zijn drie personen aangehouden.


Volgens politiewoordvoerster Mireille Aalders kwam de melding van de schietpartij rond 20.15 uur plaats. De schoten werden gelost in/bij een woning boven cafe Cheerz op de Markt in het centrum van de stad.

Agenten in kogelwerende vesten zetten snel het gebied af. Er werden linten gespannen rondom de horecagelegenheden en enkele winkels. Binnen korte tijd kon een eerste verdachte worden aangehouden. Hij werd afgevoerd naar het politiebureau. Er werd snel een onderzoek ingesteld en al gauw konden nog twee verdachten worden opgepakt.
 
Zeker één van hen raakte gewond. Volgens de politie ging het niet om een schotwond. Mogelijk is de verdachte gewond geraakt bij een mishandeling. De drie verdachten zijn volgens Aalders overgebracht naar gevangenis Torentijd in Middelburg.

De personalia van de verdachten zijn nog niet bekend. Ook is er nog niets bekend over de rol die de drie hebben gespeeld ten tijde van de schietpartij. De verdachten zijn een 45-jarige Middelburger, een 35-jarige Vlissinger en een 36-jarige man uit diezelfde plaats. Aalders: "Voor zover we nu weten zijn de aangehouden verdachten bekenden van elkaar. Mogelijk is een ruzie tussen hen drieën de aanleiding van de schietpartij."

Het onderzoek is inmiddels in volle gang. De technische recherche doet op dit moment nog onderzoek buiten de woning, maar 'verkleint' de plaats van het delict steeds meer naar binnen in de woning.

Andere agenten zijn volop bezig met het horen van getuigen en de verdachten en in de loop van het onderzoek wordt er ook nog een huiszoeking gedaan in de woning aan de Markt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sv (1-3-2012 om 13:36)
@ ik probeer iets duidelijk te maken en met mortiere sukkeltje bedoel ik dat diegene makkelijk woont en dus makkelijk praten heeft, en dat de jeugd niet eens meer bang is voor de politie omdat ze te soft zijn. en uilokken maakt me niks uit, haters zijn er genoeg
@sv (1-3-2012 om 09:59)
Als je van die rare dingen hier neerzet kan je zulk soort reacties verwachten. Mortier sukkeltje? Schuld van politie? Knuppel erover?? Je maakt je eigen belachelijk en je lokt mensen uit met die opmerkingen.
Moewordtikervan (29-2-2012 om 13:21)
Juist in een nette stad of juist in een nette straat woont ook het grootste schorrie morrie. Maakt niet uit, middelburg, vlissingen. Wij blanken denken soms dat we heilig zijn maar jammer, dat is niet zo. Wie en wat het ook zijn, ongeacht kleur, dat moet niet uitmaken. Overal lopen gekken rond.
MoeOokAllesUitleggen (29-2-2012 om 12:00)
@vlissingse,oja dat die lui hier nog steeds op pools kenteken rond rijden heeft te maken met hun verblijf.Ik meen dat zo een auto hier 200dagen vrij mag rond rijden,voor die tijd gaan ze ff de grens over om bijv. ff naar huis te gaan.Daarna komen ze vrolijk weer terug,daar is niks strafbaars aan.
No balcks (29-2-2012 om 11:54)
@vlissingse:Hahaahaaa,ik zie die lui dagelijks de grens passeren (Ik reis door heel Europa,zo leer je de Europeanen wel kennen).Ook in Engeland hebben ze zeer veel last van die lui.Er word bevestigd dat er polen boven Cheerz wonen.Enige wat k op die foto zie is dat 1 van die lui dure nike's aan heb.
Middelburger (29-2-2012 om 10:57)
@Peter: Ik heb zelf 3 jaar in de Hercules Segherslaan gewoond. Verder commentaar lijkt mij overbodig.
Cookie-instellingen beheren