Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 54 km

Sms'je over lijk blijkt grap

Toegevoegd: 29-02-2012, 17.09 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie is verbolgen over een 'grap' van een 13-jarige tiener uit de gemeente Bronckhorst. Zij verstuurde maandag een sms-bericht aan een Terneuzenaar waarin over een criminele actie werd gesproken. Het bleek te gaan om een 'grap'.

De ontvanger in Terneuzen informeerde de politie. Na het nodige speurwerk werd de tiener ontmaskerd. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie over de afhandeling. In het sms'je werd gesproken over een lijk en een geldelijke vergoeding. De man ging hiermee naar de plaatselijke politie. Aan de hand van het telefoonnummer kwam de politie Terneuzen in de Achterhoek terecht, waarna de districtsrecherche werd opgeroepen.


Er werd een technische actie opgestart en na de nodige inspanning werd duidelijk dat het bericht verstuurd was door een 13-jarig meisje. De politie is naar haar ouders gegaan en heeft met hen en het meisje een uitgebreid gesprek gevoerd. De ouders waren enorm geschrokken van de actie van hun dochter.

De inwoner van Terneuzen is geïnformeerd over de afloop van het gebeurde. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie hoe dit incident verder wordt afgehandeld. Daarbij wordt overwogen om de kosten van de politiewerkzaamheden in rekening te brengen.

De politie wil een signaal afgeven aan ouders om hyves-, sms- en twittergedrag met kinderen te bespreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lidy (1-3-2012 om 19:49)
Hier kun je echt de ouders niet de schuld van geven. Je kunt nog zo je best doen, maar als ze zoiets gestoords doen, ligt dat toch echt voor dat kind zelf. Als ze verder bij d'r verstand is weet ze zelf ook heel goed dat zulke "grapjes' niet kunnen, en heeft ze zich zelf lekker voor schut gezet.
Cra1 (1-3-2012 om 10:55)
@Johny, begin je nu ook al? waarom hebben ouders er altijd iets me te maken? ze kunnen kinderen nog zo goed opvoeden maar kinderen willen stoer oenj bij leeftijdsgenootjes, er bij horen, theeft niets te maken met de opvoeding! Let nou es op je woorden
Nn (1-3-2012 om 10:11)
Een flinke straf en, schade vergoeding laten betalen. Hoe kan ze zoiets verzinnen> VERSCHRIKKELIJK. Sterkte voor de ouders ,in het opvoeden van hun dochter.
D. (1-3-2012 om 10:02)
Haha. wat grappig... niet dus!
Johny (1-3-2012 om 09:18)
Je moet het probleem niet bij het kind leggen maar bij de ouders.Die hebben de plicht om goeie voorlichting te geven over het gebruik van de mobiele telefoon. Het gaat niet de goeie kant op met al dat getwitter en gezever uit het achterhoofd wanneer er niet voldoende voorlichting wordt gegeven
@Zeeuwse mevr. (1-3-2012 om 09:15)
@Zeeuwse mevrouw: Dit is gewoon moderne kattekwaad meer niet. Wat zijn jou gedachten eigenlijk achter die zin .....Je zal maar zo'n kind hebben??? Vindt je dat je dan maar niet meer van je kind moet houden of zo? Denk toch na rare kwast.
Cookie-instellingen beheren