Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Informatieavond zedenzaak Westkapelle

Toegevoegd: 29-02-2012, 22.48 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De gemeente Veere gaat donderdagavond inwoners van Westkapelle bijpraten over de zedenzaak in het dorp.


Vandaag werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat een 60-jarige dorpsbewoner ontuchtelijke handelingen heeft gepleegd met mogelijk wel honderd jongeren. De gemeente laat nu weten dat de zogeheten driehoek (Openbaar Ministerie - politie en burgemeester) al eerder op de hoogte was over de mogelijkheid dat het aantal slachtoffers in deze zaak zou kunnen toenemen.

In deze zaak zijn tot nu toe twee aangiften gedaan. De verdachte had eerder beweerd dat het zou gaan om honderd minderjarigen. Aangezien het gaat om een bewering door de verdachte die nog niet door feitelijk bewijs wordt ondersteunt ziet de gemeente Veere vooralsnog geen reden tot commentaar.

De aandacht in de media heeft geleid tot vragen in de dorpsgemeenschap. Dit is voor de burgemeester aanleiding om in samenwerking met de Dorpsraad op donderdagavond 1 maart in dorpshuis “Westkapelle Herrijst” aan de Markt een informatie/gespreksavond te organiseren voor de inwoners. Deze avond is besloten. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.
 
Zie ook:
- Meer meldingen misbruik Westkapelle (29-02-2012)
- 'Mogelijk honderd slachtoffers zedenzaak' (29-02-2012)
- Maanden uitstel zaak misbruik Westkapelle (12-12-2011)
- Verdachte zedenzaak blijft vastzitten (09-09-2011)
- Arrestatie na zedendelicten (06-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (1-3-2012 om 18:48)
Iedereen die van deze praktijken wist is schuldig, inclusief de politie als er met aangiftes niet voldoende is ondernomen. Wetsvoorstel: eenieder die kinderen misbruikt zonder vorm van proces direct chemisch castrerem, in ieder geval is dan herhaling uitgesloten. de rechter kan dan verder zien.
C (1-3-2012 om 17:34)
Waren er geen stoere papa's die hem zelf even deden helpen zodat hij het wel liet om aan die jongetjes te zitten of gaan we dan krijgen je mag geen eigen rechter spelen nou in dit geval was het terecht geweest gezien hij zoveel jaar lekker z'n gang heeft kunnen gaan ik kots ervan bah bah
Sjaak (1-3-2012 om 17:18)
De enige schuldige hier is "Joosje"! Maar iedereen die kennis draagt van een strafbaar feit kan hiervan aangifte doen! Dus de Westkapellenaren hadden best iets kunnen doen...
Vlissinger (1-3-2012 om 17:02)
Souburger heeft dus echt wel een punt he,als jullie allemaal die geruchten hebben gehoord had je het op zn minst kunnen melden ipv er met ze alle overlopen lullen onder de diek en in de spar..had ergens aan de bel getrokken, tegenwoordig doen ze iets met die meldingen, maar jullie leven 20jaar terug
A. Noniem (1-3-2012 om 16:51)
@Osb-er, je begrijpt het nog steeds niet he, de mensen uit westkapelle wisten het wel maar ze hebben hem ook heel vaak aangegeven, maar de politie deed elke keer niks! daardoor kon hij zijn gang blijven gaan! dus je kan wel met je vingertje naar de WKP-ers wijzen maar dat zal helemaal niks oplossen!
Marjo (1-3-2012 om 16:28)
Het is van de zotte dat een man ruim 20 jaar zijn seksuele lusten op jonge kinderen kan botvieren en dat volwassenen hun ogen sluiten. Het doet pijn om te weten dat deze kinderen er alleen voor staan en dat het grootste gedeelte van de inwoners van Westkapelle hun mond hebben gehouden.
Cookie-instellingen beheren