Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Verdachte zedenzaak blijft vastzitten

Toegevoegd: 01-03-2012, 12.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 60-jarige verdachte van de zedenzaak in Westkapelle blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Dat heeft de Middelburgse rechtbank bepaald.


De verdachte werd vorig jaar opgepakt nadat twee mannen aangifte hadden gedaan van misbruik door de man gedurende hun tienerjaren. Deze week meldde het Openbaar Ministerie (OM) dat de man mogelijk tot wel honderd slachtoffers heeft gemaakt. Vanavond is er in het dorp een informatieavond voor inwoners.

De verdachte stond vandaag pro forma terecht. Zo'n zitting heeft als doel een rechter te laten bepalen of de verdachte nog langer vast moet worden gehouden. Vandaag werd dus besloten om de 60-jarige nog zeker drie maanden vast te laten zitten. Dat gebeurt in afwachting van psychisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De man wordt daar nu onderzocht, maar uitkomsten zijn nog niet bekend.

Zie ook:
- Informatieavond zedenzaak Westkapelle (29-02-2012)
- Meer meldingen misbruik Westkapelle (29-02-2012)
- 'Mogelijk honderd slachtoffers zedenzaak' (29-02-2012)
- Maanden uitstel zaak misbruik Westkapelle (12-12-2011)
- Verdachte zedenzaak blijft vastzitten (09-09-2011)
- Arrestatie na zedendelicten (06-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C (5-3-2012 om 14:52)
Westkapelle wist er van, maar ook de politie en justitie want hij is hiervoor eerder veroordeeld en weer vrij gelaten. Is het niet aan de politie en justitie om deze man dan in de gaten te blijven houden? Wat kunnen de inwoners dan nog doen, juist... de kinderen waarschuwen en dat is ook gebeurt!
Lies (4-3-2012 om 10:30)
Wat heeft een kerk daar nu weer mee te maken. Of die er verantwoordelijk voor is dat er zulke gestoorde rondlopen. Mensen zijn zelf verantwoorlijk voor wat ze doen of voor wat ze met de info doen geen kerk hoor!! Zeker het IQ van een borrelnoot kom op zeg!!
Vlissingse (4-3-2012 om 01:10)
@Walchelijk: net of dat allemaal alleen op walcheren gebeurt, die loverboy`s komen allemaal van de grote steden naar wat jij een eiland noemt, volgens mij is een eiland nog steeds iets wat helemaal met water omringt is maar ja, aldie dingen gebeuren dagelijks overal dus niet alleen in zeeland!
Conny Moelleker (3-3-2012 om 15:48)
@Oost-Souburger, heb jij eigenlijk wel een greintje respect in je zitten? je zet vanaf het begin alleen maar negatieve reacties tegen de inwoners van westkapelle. Misschien moet je ook eens aan z'n vrouw denken, die heeft het nu ook al moeilijk genoeg hoor! en daar neemt westkapelle het voor op!
Rick (3-3-2012 om 12:52)
@ peter, vroeger waren de straffen laag in thailand en was het het paradijs voor pedo's. nu gaan ze lang de bak in of krijgen ze daar de doodstraf. en reken maar dat het nu voorbij is met de kindersex vakanties daar. nu hier nog, maar ja, nederland lokt liever zelf kinderlokkers aan lijkt het wel.
Walgelijk ! (3-3-2012 om 11:45)
Loverboy's op walcheren, walcherse masseur blijkt pedofiele verkrachter, zeker honderd kinderen misbruikt in westkapelle walcheren. ik weet het niet maar het lijkt wel een heel kindermisbruik netwerk ! is er niet gewoon iets ernstig mis daar op dat eiland ? hoe kan dit allemaal ? zeker niets gezien?
Cookie-instellingen beheren