Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 102 km

Asbest vrijgekomen bij brand

Toegevoegd: 01-03-2012, 14.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij de brand die vanochtend woedde aan de Granaat in Middelburg is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat schrijft de gemeente Middelburg in een brief aan omwonenden.


Volgens de gemeente heeft de brandweer op het oog geconstateerd dat het om een zeer kleine hoeveelheid asbest gaat. Onderzocht wordt nog om hoeveel asbest het precies gaat. Een gespecialiseerd bedrijf doet hier onderzoek naar.

Er is geen direct gevaar voor de volksgezondheid. Zolang mensen zich niet binnen het afgezette gebied begeven en van het asbest afblijven, zijn er geen risico's voor de gezondheid, zo schrijft de gemeente.

Mensen moeten voorzichtig zijn met spullen die in de directe omgeving van de woning
buiten hebben gestaan, zoals fietsen. Het is volgens de gemeente goed om schoenen even buiten te laten staan als men door het gebied is gelopen. "Het met water afspoelen van de spullen die in aanraking zijn geweest met de grond binnen het nu afgezette gebied is in ieder geval verstandig."
 
Mensen die asbestdeeltjes aantreffen wordt aangeraden deze niet aan te raken of op te ruimen, maar contact op te nemen met de gemeente. 
 
Zie ook:
- Arrestatie vanwege brand Middelburg (01-03-2012)
- Brand verwoest woning Middelburg (01-03-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cornelis (1-3-2012 om 17:57)
Das lekker zitten die woningen van woongoed vol asbest.
Cookie-instellingen beheren