Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Start voorbereiding kerntransport

Toegevoegd: 06-03-2012, 12.17 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - In Borssele zijn de voorbereidingen voor een kerntransport naar Frankrijk in volle gang. De trein met kernafval staat gereed.
 
Dat het transport vandaag zou plaatsvinden, lekte uit via de Franse media. Zij meldden op basis van bronnen bij Franse actiegroepen dat vanmiddag een transport met splijtstofstaven zou worden verscheept van Borssele naar Cap la Hague in Frankrijk zoals dat wel vaker gebeurt.
 
Het vorige transport vond plaats op 11 oktober vorig jaar. Toen werden meerdere spoorwerkers opgepakt. Zij bleken achteraf niets kwaads in de zin te hebben. De politie hield de mannen aan omdat Greenpeace kort voor het transport een actie probeerde voor te bereiden op het spoor. Even werd dus gedacht dat het opnieuw om actievoerders ging.
  
Volg ook de berichtgeving op ons officiele Twitteraccount @hvzeeland.
 
Zie ook:
- Kerntransport rustig verlopen
- Greenpeace wilde 'ludieke actie'
- Drie arrestaties kerntransport
- Voorbereidingen kerntransport

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leomon (6-3-2012 om 14:08)
Zie al wat politie en activisten staan trein zal zo wel langs komen.
Cookie-instellingen beheren