Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kerntransport Borssele onderweg

Toegevoegd: 06-03-2012, 15.26 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Het kerntransport vanuit Borssele is onderweg. De trein met radioactief afval is onderweg naar Frankrijk.
 
Dat het transport vandaag zou plaatsvinden, lekte uit via de Franse media. Zij meldden op basis van bronnen bij Franse actiegroepen dat vanmiddag een transport met splijtstofstaven zou worden verscheept van Borssele naar Cap la Hague in Frankrijk zoals dat wel vaker gebeurt.
 
Het vorige transport vond plaats op 11 oktober vorig jaar. Toen werden meerdere spoorwerkers opgepakt. Zij bleken achteraf niets kwaads in de zin te hebben. De politie hield de mannen aan omdat Greenpeace kort voor het transport een actie probeerde voor te bereiden op het spoor. Even werd dus gedacht dat het opnieuw om actievoerders ging.


Dit keer werden voor zover bekend tot nu toe geen arrestaties verricht. Greenpeace gaf al aan geen actie te gaan voeren omdat juist deze week de kernramp bij Fukushima wordt herdacht.
 
Zie ook:
- Start voorbereiding kerntransport
- Kerntransport rustig verlopen
- Greenpeace wilde 'ludieke actie'
- Drie arrestaties kerntransport
- Voorbereidingen kerntransport


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Staffie (7-3-2012 om 00:19)
Vandaar al die politie, enkel jammer dat er weer 1 niet stakende muts met een flitskastje langst de weg stond in Oost.
Daantje (6-3-2012 om 21:46)
Zou ook eens tijd worden!! een kerncentrale is meer co neutraal dan en kolecentrale aan de duurzaamheid wordt gewerkt alleen niet hard genoeg!! ze vinden het wel prima zo.
Cookie-instellingen beheren