Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Politie geeft advies over overvallen

Toegevoegd: 06-03-2012, 19.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie verspreidde gisteren bij Chinese restaurants en snackbars op Walcheren brieven waarbij uitbaters informatie en enkele adviezen krijgen hoe te handelen bij een eventuele overval.  

De laatste overvallen, in de afgelopen twee weken, waren gericht op Chinese restaurants en afhaalbedrijven. De overvallen vonden plaats tussen 19.00 en 22.00 uur, wanneer de laatste klanten waren vertrokken. De overvallers waren gericht op geld uit de kassa. De politie vraagt om vooral in de avonduren alert te zijn op personen die zich tegen sluitingstijd in de omgeving van deze bedrijven ophouden. 


De politie geeft de eigenaren enkele adviezen, zoals om zo weinig mogelijk geld in de kassa aanwezig te hebben. Verder om bij een daadwerkelijk overval geen verzet te plegen, om het signalement van de dader goed op te nemen, om te kijken in welke richting de dader(s) weg gaat en of deze gebruik van een vervoermiddel maakt. 

Mochten in de omgeving van een bedrijf mensen of voertuigen zich verdacht ophouden, bel dan gelijk naar de politie 0900-8844. De politie doet zijn uiterste best om overvallen op te lossen en dader(s) aan te houden. Maar de hulp van getuigen en melders is hierbij van groot belang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (7-3-2012 om 11:35)
Hun best doen om de overvallers te pakken? Deze gasten scheppen op zo'n wazig forum openlijk op over hun daden. Er worden zelfs namen genoemd op deze site. Nu weet ik dat de Politie deze site ook bekijkt dus waarom lopen ze nog vrij rond? Ze kunnen op z'n minst ondervraagd worden!
Marco (6-3-2012 om 22:53)
Tuurlijk, overvallers zijn niet achterlijk hoor, weinig geld in kassa doen daar worden ze alleen kwaader van. Kijk, ik zou toch proberen om ze helemaal de tring te schoppen zodat de dader(s) meteen gepakt kunnen worden, jullie vragen telkens weer om getuigen. Hebben de afhaal en Chinees geen camera?
Cookie-instellingen beheren