Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Terrorisme-oefening Oosterscheldekering

Toegevoegd: 08-03-2012, 12.01 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Bij het Topshuis op Neeltje Jans is vanochtend een grote oefening van diverse hulpdiensten en defensie van start gegaan.


De oefening 'Wake up' rondom de Oosterscheldekering ging gisteren al van start. Toen werd een grote politiecontrole gehouden. Er werden wegblokkades opgericht en het verkeer werd gecontroleerd, onder meer op de aanwezigheid van explosieven.

Vanochtend startte een rampenoefening in het Topshuis, het bedieningscentrum van de kering. Er werd een terroristische aanslag nagebootst. Er werd een explosie nagebootst die in totaal zo'n dertig gewonden tot gevolg had. Het leger zette nu zelf wegblokkades op en zorgde daarmee voor de bewaking rondom de kering. Het gebied rondom het Topshuis werd extra in de gaten gehouden.

Op het parkeerterrein van het Topshuis werd een groot aantal defensievoertuigen opgesteld. Ook werd een commandopunt ingericht waar militairen en hulpverleners konden overleggen. Er werden ook enkele tenten neergezet, onder meer voor de opvang van de slachtoffers.

De slachtoffers werden behandeld door ambulancemedewerkers en leden van de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA). Er waren ook diverse brandweerploegen aanwezig om de diverse slachtoffers uit het complex te halen. Een deel van hen moest met behulp van redgereedschap worden bevrijd.
 
Volgens de politie kwam de hulpverlening snel op gang.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan P (9-3-2012 om 18:35)
Hahaha er is toch ook een journalist van omroep Zeeland onder schot gehouden omdat de politie dacht dat het een zogenaamd terrorist was? foutje moet kunnen baas hahaha
Rob (8-3-2012 om 21:52)
Goed dat ze deze oefeningen doen, maar doen ze ook wilde (spontane) oefeningen zonder draaiboeken, zodat de werkelijke waarde/inzetbaarheid getest kan worden?
Cookie-instellingen beheren