Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vrijspraak ontucht en verkrachting

Toegevoegd: 08-03-2012, 15.17 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 35-jarige man uit Waarde tegen wie twee weken geleden een taakstraf, een voorwaardelijke celstraf en het betalen van een schadevergoeding voor ontucht en verkrachting van een toen dertien jarig meisje werd geëist, is donderdag daarvan door de rechtbank in Middelburg volledig vrijgesproken.


Tegen de man was een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en het betalen van 1500 euro schadevergoeding geëist. Volgens de inmiddels jonge vrouw zou het gebeurd zijn tussen 1993 en 1996, toen zij paarden verzorgde bij een landbouwbedrijf bij haar in de buurt.

Ze kende de toen 18-jarige man vanuit de kerk en werd verliefd op hem. Ze kreeg haar eerste kus, later werden er seksuele handelingen verricht en zou zij door hem zijn verkracht. Vijftien jaar later deed ze pas aangifte.

In haar vonnis oordeelt de rechtbank dat de getuigenverklaringen van familie, vriendin en anderen elkaar veel tegenspreken, zelfs twijfelen aan de gebeurtenissen en dat alle verklaringen zijn te herleiden tot een bron: de aangeefster zelf. Volgens de rechtbank is dat onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mama (10-3-2012 om 20:22)
Als je met iemand te doen heb,wens ze dan in ieder geval sterkte in plaats van in discussie te gaan. 15 jaar mee wachten is gewoon vreemd! En als getuigenverklaringen elkaar veel tegenspreken klopt er al iets niet! Zelf al eens mee te maken gehad? waarschijnlijk niet!
Francis (10-3-2012 om 10:48)
Ze was toch verlieftd, en had haar eerste kus gekregen. Dan hoort de intieme liefde er normaal ook bij. Daar heeft ze waarschijnlijk spijt van gekregen. En dacht de zaak te kunnen winnen, wat normaal een vrouw ook lukt. Een beetje te laat
Nounou (9-3-2012 om 14:52)
@mama,misschien heeft deze vrouw wel 15 jaar nodig gehad om er eindelijk eeen zaak van te maken.Wie ben jij om zo te oordelen?Er staat dat er gebrek aan bewijs is, niet dat het een valse beschuldiging is.
Mama (8-3-2012 om 16:23)
Ben je lekker mee om vals beschuldigd te worden voor niks! Kzou die 1500 euro aan haar gaan vragen! Trieste vrouw zeg,zijn genoeg andere manieren om aandacht te krijgen hoor. Zo heeft iedereen wel een reden om ergens aangifte van te doen. Doel bereikt of???
Cookie-instellingen beheren