Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veiligheidswijzer op de deurmat

Toegevoegd: 12-03-2012, 17.33 uur
Door: Meryem Mouha

MIDDELBURG - Momenteel wordt de Veiligheidswijzer 2012-2013 verspreid onder alle inwoners en bedrijven in Zeeland.

De Veiligheidswijzer is een gezamenlijke uitgave van Veiligheidsregio Zeeland en de Zeeuwse politie. De brochure is bekostigd uit de advertentieopbrengsten van bedrijven.


De Veiligheidswijzer heeft als doel om de inwoners over allerlei zaken op het gebied van sociale en fysieke veiligheid te informeren. Hoewel de informatiebrochure grotendeels identiek is, verschijnt in iedere gemeente toch een eigen editie.

De burger kan volgens de samenstellers zelf veel bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving. Daarom staat de brochure vol met praktische tips, bijvoorbeeld wat men moet doen als de sirene gaat, wat men zelf kan doen tegen huiselijk geweld, hoe men zich kan aanmelden voor Burgernet, wat te doen bij een overval en hoe een brand te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (14-3-2012 om 19:30)
Sorry maar bij mij ligt deze al in de oud papier container. Nuttelos ding en zonde van de kosten.
Ria (13-3-2012 om 20:25)
Ook leuk dat criminelen het advies "blijf rustig, geef geld en goederen af" kunnen lezen. Geeft hen haast een vrijbrief om je te overvallen. Van de politie moet je tenslotte gewoon rustig je geld afgeven.....Makkelijk lammetjes, die Zeeuwen! Ideale provincie om je slag te slaan!
Dima (13-3-2012 om 07:04)
De brochure is in ieder stad- of gemeentehuis te verkrijgen.
Cor (13-3-2012 om 06:36)
Leuk boekje maar staat bol van de advertenties. Als je snel wat zoekt is dat niet handig, begrijp het wel met oog op de kosten maar is NIET overzichtelijk.
D (12-3-2012 om 20:38)
@Van der Schee A.A. Ik denk bij het gemeentehuis en/of politiebureau in uw woonplaats
Van der Schee A.A. (12-3-2012 om 19:29)
Toch leuk als iedereen in Zeeland een veiligheidswijzer in de bus krijgt,behalve wanneer men een stikker op de brievenbus heeft en dus geen ongeadresseerde post wil ontvangen.Ik denk dat heel wat mensen deze veiligheidswijzer niet heeft optvangen.Waar kan ik deze ophelen? Anna
Cookie-instellingen beheren