Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen boetes bij politiecontrole

Toegevoegd: 15-03-2012, 11.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Bij een controle op fietsers in de Lange Delft en de Nieuwe Burg in Middelburg heeft de politie 212 waarschuwingen uitgedeeld.

Naar aanleiding van diverse klachten van winkeliers, winkelend publiek en omwonenden, hebben agenten van Politie Zeeland woensdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur gecontroleerd. In beide straten is het niet toegestaan om tussen 12.00 en 18.00 uur te fietsen. Op koopavonden duurt dit verbod tot 21.00 uur.


De controle is door agenten in burger gedaan en er zijn in die drie uur 212 fietsers staande gehouden. Al die 212 personen hadden een bekeuring van minstens 45 euro kunnen krijgen, ware het niet dat Politie Zeeland een coulance-actie hield. Aan alle betrokkenen is, in plaats van het bekende gele bonnetje, een briefje uitgereikt met daarop een melding waarom de politie niet bekeurde voor de gepleegde overtreding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (16-3-2012 om 13:50)
Ik heb in de Lange Delft gewerkt en kan melden dat vrijwel iedereen pas afstapt als ze politie zien. Jonge EN oudere mensen, dat maakt niet uit.Politie doet nu als waarschuwing grote controle in burger en gooit dat breed in de media.Wie het dan nog niet snapt, gaat straks geheid op de bon.
Hendrik (16-3-2012 om 09:17)
Moetd e politie zich schamen omdat men probeert de mensen de meest elementaire beginselen van sociaal gedarg bij te brengen ?? Dat is toch niet echt weldoordacht, elke crimineel begint klein, elke a-sociaal gedragend mens begint ook klein, bijvoorbeeld met fietsen waar het niet mag.
René (16-3-2012 om 08:57)
Kids, of moet ik zeggen 'NEW KIDS', het is af en toe de bedoeling dat men zich aan de regels houdt, kan men dat niet, wegens onbegrip of wegens ontbreken van 'cellen', kan men een waarschuwing verwachten. Blijkbaar valt dit niet in goede aarde, dus agenten, bekeuren a.u.b. in plaats van waarschuwen.
Cees weer (16-3-2012 om 07:36)
Zou je de mensen die hier zo negatief reageren op het beleid vd politie eens moeten horen als zij het voor hun kiezen krijgen wat de politie allemaal moet slikken. Nee.. Tis altijd de politie doet niets, misschien moet je dan eerst eens bellen. Denk er maar eens over na.
Cees (16-3-2012 om 07:32)
Tis te zien dat de meeste mensen hier het niet begrijpen. Als de politie opvallend controleert fietst er niemand en los je niets op. Als de politie het coulance beleid niet hanteert dan gaat de politie 12 uurs diensten draaien en hebben ze bijna nooit meer vrij tegen hetzelfde geld.
QuasiMoto (15-3-2012 om 22:05)
Dus in 3 uur tijd meer dan 200 figuren die de voetgangers van de sokken hadden kunnen rijden. Wordt tijd die wat manieren bij te brengen. Volgende week nog maar eens zo'n actie en dan wel bonnen uitdelen? Lijkt me zinvoller.
Cookie-instellingen beheren