Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Motorjacht vast op zandbank

Toegevoegd: 24-03-2012, 15.53 uur
De verwachting is dat het motorjacht bij hoog water zelf weer los komt.
De verwachting is dat het motorjacht bij hoog water zelf weer los komt.
© Foto: KNRM
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Een luxe motorjacht met twee Zweden aan boord is zaterdagmorgen op de zandbank Bollen van het Nieuwe Zand voor de kust van Schouwen-Duiveland gevaren. Het schip was drooggevallen.  

Reddingsboot de Koopmansdank kon niet naast het motorjacht komen, en daarom zijn twee bemanningsleden naar het jacht gelopen om de romp te inspecteren en een anker uit te zetten. De Zweden waren onderweg van Zeebrugge naar Oslo.


Aan boord hadden ze een kleinschalige zeekaart van de Noordzee. De Bollen van het Nieuwe Zand staan hier niet nauwkeurig op vermeld. De verwachting is dat het motorjacht bij hoog water zelf weer los komt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike (26-3-2012 om 15:38)
Als je goed zou lezen dan zou je zien staan dat deze zandbanken NIET goed op de kaart staan....als ik zo zou moeten leven....
Kiwi (25-3-2012 om 07:41)
Die lui kopen een jacht van een ton ,maar een kaartje van 25 euro is teveel ,als ik zo zou moeten leven ..........
Cookie-instellingen beheren