Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vastgelopen Sint Philipsland

Toegevoegd: 28-03-2012, 02.23 uur
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - In Sint Philipsland is dinsdagavond een schip vastgelopen. De lading moest van boord worden gehaald.
 
Het 105 meter lange en 9 brede binnenvaartschip Libelle liep aan de grond toen het de werkhaven tussen de Krabbenkreekweg en de Stationsstraat in wilde varen. Het schip was kort daarvoor vertrokken vanuit Bruinisse.


Aan boord was een lading van circa 2.200 ton staalslakken. Deze moest van boord worden gehaald omdat het schip dreigde te bezwijken. Hiervoor kwam het kraanschip Rijos ter plekke. Ook Rijkswaterstaat nam polshoogte.

De bergingsbedrijven Multraship uit Terneuzen en Polderman uit Hansweert zijn ter plekke om later vannacht een sleeppoging te doen. Het bergen is lastig omdat het nu laag water is.

Wanneer het schip weer losgetrokken kan worden is niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (28-3-2012 om 22:06)
Deze schipper had geen kaart van de krabbekreek,kan het weten want we hebben vandaag het schip leeggereden naar de dijkverzwaring in stavenisse
Binnenschipper (28-3-2012 om 11:02)
Is weer een goede actie van de bergers. Toch weer een bewijs dat ze niet te missen zijn.
Jaap (28-3-2012 om 10:38)
Volgens mij komt Rijkswaterstaat geen "poolshoogte"nemen zoals er gezegd wordt, maar zijn zij degene die beslissen wat er moet gebeuren en regelen ze vervolgens het verkeer ter plaatse [zorgen dat er bijvoorbeeld geen hinderlijke golfslag ontstaat e.d] Soort politietaak.
Cookie-instellingen beheren