Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

OM eist twee jaar vanwege verkrachting

Toegevoegd: 28-03-2012, 21.54 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft woensdag tegen een 42-jarige Vlissinger een gevangenisstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. Daarnaast zou de man een contactverbod opgelegd moeten krijgen en moet hij een schadevergoeding van zesduizend euro betalen.


De Vlissinger, die categorisch ontkent, wordt ervan verdacht anderhalf jaar lang diverse keren zijn levensgezellin te hebben verkracht. Ook zou hij haar tijdens een vakantie een blauw oog hebben geslagen. Overigens achtte de officier van justitie naast de mishandeling slechts één verkrachting bewezen.

Het draaide allemaal om de seks. De vrouw ondervond daar veel pijn bij en - volgens haar verklaringen - had ze alleen maar in de seks toegestemd omdat ze bang van de Vlissinger was.

Om een en ander in goede banen te leiden werd de hulp van een deskundige van Emergis ingeschakeld en werd er een rooster opgesteld. Daarin stond precies wanneer er seks mocht worden bedreven. Niettemin het op haar verzoek opgestelde seksrooster verklaarde ze dat het allemaal tegen haar zin was gebeurd, dat ze veel pijn had geleden en zich door de Vlissinger vernederd had gevoeld.

Eind 2010 deed ze aangifte en toen bleek dat een teamchef van de Vlissingse politie zich misschien wel héél erg om haar bekommerde. Zo bezocht hij haar volgens de Vlissinger regelmatig in de avonduren, deden ze samen boodschappen en werd hij door de teamchef geïntimideerd.
 
Volgens de Vlissinger was het dan ook niet onaannemelijk dat de teamchef de vrouw zou hebben aangestuurd om voldoende bewijs te vergaren, zoals een filmopname van wat blauwe plekken en een bandopname van een discussie over het geweld dat hij bij de seks zou hebben gebruikt. "Het is opvallend hoe goed zij was voorbereid", hield advocate J. Janssen de rechtbank voor.

Uitspraak 11 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esther (29-3-2012 om 11:39)
Die advocaat heeft daar wel een punt lijkt me zo.
Willem (29-3-2012 om 10:50)
WAT een "straf" zeg. 2 jr min 6 maanden = 18 maanden waarvan voorarrest wordt afgetrokken EN met eenderde wordt verminderd. dus "meneer" zit nog geen jaar vast. echt weer een NL straf. zou de straf ook zo laag zijn als hij de dochter van de rechter zou hebben verkracht???
VdVonck (29-3-2012 om 09:37)
Zo'n eis in een zaak die aan alle kanten rammelt! Die vent die vorig jaar in Middelburg een meisje van 11 (of 12) pakte in een portiek kreeg nog minder.
Jan (29-3-2012 om 09:21)
Vind het allemaal maar heel raar hoor. een rooster met een deskundige van Emergis? gekker moet het daar toch niet worden. en het blijkt maar weer : de Politie is je beste vriend. dom hoor, teamchef. hoort dit bij de functie omschrijving ?
Cookie-instellingen beheren