Weerbericht:
Wolkenvelden, lokaal mist. Overdag in de zuidelijke helft zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Waterprobleem bij duinbrand Dishoek

Toegevoegd: 29-03-2012, 19.10 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - De brandweer is vanavond in het Walcherse Dishoek lange tijd bezig geweest met het bestrijden van een brand in het duingebied.

De duinbrand woedde vlakbij de duinovergang Kaapduinseweg bij het strandpaviljoen Kaapduin. Het vuur werd rond 17.40 uur opgemerkt door mensen die in de buurt aan het klussen waren aan hun slaapstrandhuisje.


De brandweer ondervond problemen met de waterwinning. Het bleek lastig om voldoende bluswater bovenop de duinen te krijgen. De brandweer van Koudekerke riep de hulp in van de Stadsgewestelijke brandweer. Die riep aanvankelijk een watertankwagen op, maar zette uiteindelijk toch een tankautospuit in.

De brandweer kwam vanuit Vlissingen ter plekke met een 4x4-brandweerwagen. Lange tijd was er geen bluswater. Nadat de Vlissingse brandweerwagen was gearriveerd, kon opnieuw water het duin op worden gepompt. Hierna konden de bluswerkzaamheden worden hervat. Rond 18.40 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer moest toen nog nablussen.

Deze week werd al gewaarschuwd voor een verhoogd risico op bos- en duinbranden in onder meer de provincie Zeeland.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (30-3-2012 om 10:10)
@Loeki er is helemaal geen zeewater gebruikt. De Vlissingse 4x4 is echt niet geschikt om op het strand te rijden, daar zakt deze ook zo in weg.
Jo (30-3-2012 om 08:30)
De beste stuurlui staan weer aan wal. Het zoute water is niet het probleem, wel om het in de duinen te krijgen. Denk daar maar eens over na voordat je zulke opmerkingen plaatst.
Loeki (30-3-2012 om 07:49)
Als u goed gelezen had, was het water tekort opgelost met de komst van de Vlissingse 4x4 wagen. die kon namelijk wel naar het water op het strand. als je geen 4x4 hebt wil je dat echt niet proberen, zeker niet met een zware brandweerwagen. Verder hebben brandweerwagens wel honderden meters slang bij zich, maar de benodigde aanzuigslang maar een paar meter, dus moet de wagen die voor de waterwinning zorgt vlak bij het water staan. zie weer verhaal met 4x4. Kortom, lezen is kennelijk erg lastig.
Piet (30-3-2012 om 07:07)
@souburgse @paul dishoek. Domme antwoorden hier neerzetten kun je beter laten, als je niet weet waar je over praat als er een brand in de duinen is.
Hans (29-3-2012 om 21:57)
Zolang er nog schepen varen aan de andere kant van het duin, kan er toch niet van watertekort worden gesproken
Souburgse (29-3-2012 om 20:08)
Tsja geen water en dat met de zee vlak bij je...