Weerbericht:
Vrijwel overal droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Waterprobleem bij duinbrand Dishoek

Toegevoegd: 29-03-2012, 19.10 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - De brandweer is vanavond in het Walcherse Dishoek lange tijd bezig geweest met het bestrijden van een brand in het duingebied.

De duinbrand woedde vlakbij de duinovergang Kaapduinseweg bij het strandpaviljoen Kaapduin. Het vuur werd rond 17.40 uur opgemerkt door mensen die in de buurt aan het klussen waren aan hun slaapstrandhuisje.


De brandweer ondervond problemen met de waterwinning. Het bleek lastig om voldoende bluswater bovenop de duinen te krijgen. De brandweer van Koudekerke riep de hulp in van de Stadsgewestelijke brandweer. Die riep aanvankelijk een watertankwagen op, maar zette uiteindelijk toch een tankautospuit in.

De brandweer kwam vanuit Vlissingen ter plekke met een 4x4-brandweerwagen. Lange tijd was er geen bluswater. Nadat de Vlissingse brandweerwagen was gearriveerd, kon opnieuw water het duin op worden gepompt. Hierna konden de bluswerkzaamheden worden hervat. Rond 18.40 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer moest toen nog nablussen.

Deze week werd al gewaarschuwd voor een verhoogd risico op bos- en duinbranden in onder meer de provincie Zeeland.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Paul-Dishoek. (29-3-2012 om 20:07)
PARDON........ Is zeewater "brandbaar" of gewoon slecht voor jullie pompjes.