Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (31-3-2012 om 09:18)
Misschien heeft deze persoon alleen maar meiden geplaatst die zich slttrg gedragen hebben met stappen, ik heb er genoeg gezien toen ik nog uitging, en liegen over dr leeftijd. Ouders weten niks wat er in deze uitgaans leven gebeurd, denken alleen dat doe hij/zij niet. Tot je gebeld.
[email protected] (31-3-2012 om 08:57)
Gerda....Ik snap zowiezo al niet wat je op een Zeeuwse site zoekt als je zo blij bent hier weg te zijn; en verder is het nogal kort door de bocht om dit als een Zeeuws cq Vlissings probleem te bestempelen.
Ik (31-3-2012 om 08:53)
Ook al loop je er als een hoer bij wil dat dan meteen zeggen dat je een hoer bent.? Ik heb ook korte rokjes als ik die aan doe ben ik dus een hoer. Stelletje zielige mensen zijn jullie om zo te discrimineren men mag zelf niet meer bepalen wat aan te doen want dan word je meteen veroordeeld! Zielig!!
Loes (31-3-2012 om 07:51)
@karin daar hoef je niet dom voor te zijn,doe je ogen open, want de meisjes van tegenwoordig gedragen zich wel een beetje anders,ze willen toch sexy zijn??.. maar ook de ouders gedragen zich anders, en zouden wat meer tijd in de opvoeding moeten steken
Gianna (31-3-2012 om 00:11)
Degenen die denken dat iets op internet te verwijderen is, wens ik veel sterkte.... Dergelijke lijsten en verder alles wat op internet staat wordt gekopieerd naar andere sites met lichtsnelheid,,,, Wat eenmaal op internet staat gaat er nooit meer van af.
Leo van taatje (31-3-2012 om 00:04)
Wat een gezeur allemaal zeg,dan moeten die meiden er af en toe maar niet als een slet bij lopen dan heb je dit allemaal niet.
Cookie-instellingen beheren