Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerda (30-3-2012 om 23:52)
Michae in onze tijd liepen wij niet met onze lijf te koop tegen woordig die sletjes wel en dan heb je volwassen kerels die daar ook nog op lopen te geilen
Gerda (30-3-2012 om 22:23)
Division daar heb je gelijk in ik ben geen zeeuw en woon er ook niet meer maar de meisjes lopen er idd soms als hoeren bij. Heb jaren in vlissingen gewoond en genoeg gezien daar.
Karin (30-3-2012 om 20:38)
Domme domme mensen wat gaan jullie nu zitten beweren dat de meisjes er zelf om vragen we hebben het notabene over meisjes van 12 13 jaar en hoe iemand zich kleedt moet men zelf weten wil niks zeggen over die persoon .Nee dan de jongens die dit doen denk toch eens na mensen GOED heb ook kleindochters
VdVonck (30-3-2012 om 18:53)
Vraag me af of ze in Denhaag nog steeds trots zijn op de 'multiculti' samenleving! Ben ik blij dat mijn dochter dit soort mannetjes niet eens ziet staan!
Mevr. Banga. (30-3-2012 om 17:19)
Die site is helemaal niet uit de lucht, als je op google ff zoekt naar ''bangalijst + naam van een meisje die daar op staat'' dan heb je hem zo weer gevonden, dus de politie mag wel eens een beetje doorwerken.
Division (30-3-2012 om 12:51)
Meisjes van tegenwoordig gedragen zich steeds meer als sletjes op een steeds jongere leeftijd. Wat wil je dan? Ouders moeten hun kids gewoon kort houden en niet achteraf klagen.
Cookie-instellingen beheren