Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heidi (30-3-2012 om 12:20)
Misschien ook een idee om een lijst openbaar te maken van alle loverboys die actief zijn op walcheren....
Sh (30-3-2012 om 12:12)
Die hele site mamjo moet is een keer uit de lucht worden gehaald!! Diep triest wat er daar allemaal wordt geschreven en dat gaat niet alleen over de jeugd! Zo veel mensen zeggen dit al: POLITIE ZEELAND, HAAL DIE SITE UIT DE LUCHT!!!!!Luister daar een x naar! Het maakt zo verschrikkelijk veel kapot!!
R (30-3-2012 om 11:45)
Al die koters willen op hives, faceboek, seeyou2, twitter etc etc hunprofiel en ander shit zetten. Moe je ook de consequenties aanvaarden als andere mafketels leugens plaatsen over je. Internet staat er vol mee.
Petra (30-3-2012 om 10:16)
Nou dat is dan de bangalijst asociaal gewoon , en wat word er gedaan aan de site mamjo ? Precies hetzelfde verhaal als de bangalijst en men kan daar ook vanalles opzetten en mensen voor slet en hoer uitmaken en niemand doet daar wat aan ! Tot er iemand zelfmoord pleegt door die site ....
Ronald (30-3-2012 om 10:13)
Even google 10 seconden verder is de bewuste lijst gewoon online te vinden, zal niet de url hier spammen maar lekker scherp politie!
Burgervader (30-3-2012 om 09:56)
Mensen niets nieuws onder de zon. Ik heb/had ook altijd zo een lijst. Enkel noem ik het; Telefooncontactenlijst. Sex is zo oud als wat, en iedereen weet wie 'de makkelijke meisjes' zijn in de buurt. Vervelend dat het nu op internet verschijnt. Maar ja, netwerk generatie eh :D
Cookie-instellingen beheren