Weerbericht:
Bewolkt en vooral vanochtend regen. Zacht
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (30-3-2012 om 09:53)
Veel meiden van tegenwoordig zijn tot veel bereid: laatst in het winkelcentrum werd ik aangesproken door een 15--16jarige meid. als ik een fles whisky voor haar zou kopen wilde zij mij wel even p**pen......waar ik dus NIET op in ben gegaan. gelukkig zijn niet alle meiden zo.
Arie (30-3-2012 om 09:46)
Internet is duidelijk een 18+ medium geworden, ik stel het volgende voor. Geen internet op prepaid telefoons. Alleen internet op telefoon abbo's boven 18 jaar. Tot 18 jaar alleen nog internetten, thuis onder begeleiding, op school, bibliotheek of internetcafe met de nodige filters voor oa chats
QuasiMoto (30-3-2012 om 09:27)
Nog mazzel dat ze niet op de Bunga-Bunga lijst van Berlusconi staan...
W. (30-3-2012 om 09:25)
Schandalig dat dit gebeurd..Ik wens de meisjes veel sterkte toe. Deze lijsten MOETEN van internet verwijderd worden, d=want dit is schade voor de rest van hun leven. Sterkte meiden, en doe beslist aangifte.
Jaxx (30-3-2012 om 09:24)
@Michael & @ An.Wat moeten jullie een saai leven hebben, alleen maar klagen over "vroeger was alles beter" en zeuren over de jeugd op berichten van hvzeeland. Gelukkig werd er geen dier omgebracht voor deze lijst, anders was het helemaal chaos geweest met de reacties ;)
Iemand uit vlissingen (30-3-2012 om 09:08)
Haal die site mamjo voorgoed af van het internet, het maakt meer kapot dan je lief is
Cookie-instellingen beheren