Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Met inbrekersgereedschap op pad

Toegevoegd: 02-04-2012, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - In de nacht van zondag op maandag rond 00.45 uur zijn in Goes twee mannen aangehouden omdat er 'inbrekerswerktuig' in hun busje lag.

Agenten van de politie zagen het busje op een verlaten industrieterrein bij de Albert Plesmanweg staan. Bij het zien van de politieauto doet de bestuurder ineens de verlichting van het busje aan, keert zijn voertuig en rijdt naar de agenten toe. Deze laten vervolgens het busje stoppen en dan blijkt dat er in het busje twee mannen zitten. De mannen zijn gekleed in donkere kleding.


De agenten vragen om de personalia van de twee mannen. Ze zijn 35 en 52 jaar oud en afkomstig uit Nijkerk en Amersfoort. De agenten mogen van de mannen in het busje kijken en treffen daar een keur aan gereedschappen aan die te benoemen zijn als 'inbrekerswerktuig'. Dit is voor de agenten voldoende grond om e.e.a. te bestempelen als 'verdachte situatie'.

Het is volgens de APV van Goes verboden om deze werktuigen bij je te hebben in de 'voor de nachtrust bestemde tijd'. De twee mannen worden aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zijn ze vandaag gehoord en, na het afleggen van een verklaring, aan het eind van de middag in vrijheid gesteld.

Ze krijgen beiden een bekeuring voor het overtreden van de APV.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
V12 (3-4-2012 om 15:56)
Waarom weer gelijk vrijgelaten? Voor het zelfde geld zijn het gasten die wel wat van plan waren! Wat kom je anders van zover weg hier in Goes wat doen??!
Jan (2-4-2012 om 17:30)
Dus een aannemer mag niet 'voor de nachtrust bestemde tijd' rijden met zijn busje want dan is hij gelijk verdacht. rij zelf ook in een busje en heb ook spullen bij me die je kan bestempellen als inbrekers gereedschap. en ik draai ook nachtdiensten, zal tegen mijn baas zeggen dat ik verdacht ben
Cookie-instellingen beheren