Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Taakstraf en boete geëist voor aanranding

Toegevoegd: 02-04-2012, 18.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De 68-jarige Middelburger, die zich maandag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden voor aanranding, danwel ontucht gaf het direct toe.
Hij was wat al te enthousiast geweest door aan de benen van een kwetsbaar en fysiek beperkt 19-jarig meisje uit Goes te zitten.  

De man trad vorig jaar met Pasen op als chauffeur voor enkele meisjes die deelnamen aan een jongerenproject van De Zonnebloem. Hij zette drie van zijn vier passagiers af en stelde aan het 19-jarige meisje voor om een rondje Boulevard en havengebied te maken. Onderweg tikte en streelde hij haar regelmatig over haar been en streelde hij de binnenzijde van haar dijbeen. Dat hij ook haar schaamstreek aanraakte bestreed hij bij hoog en laag.  


Toen het meisje aangaf het niet leuk te vinden stopte hij daarmee, maakte hij haar duidelijk dat het 'onschuldig was bedoeld' en stelde hij haar seksueel getinte vragen. Tijdens de behandeling van de zaak opperde de Middelburger dat de zaak mogelijk was aangedikt door de omgeving van het meisje en dat hij misschien wat te enthousiast was geweest met zijn aanrakingen. Ook zei hij spijt te hebben dat het meisje er zo ontdaan van was geweest.

Tegen de man werd een taakstraf van negentig uur en het betalen van 600 euro schadevergoeding geëist. De uitspraak is op 16 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjan (4-4-2012 om 12:10)
De roe, ik denk niet dat 'ie nog veel van dit soort ritjes zal maken. Ik neem tenminste aan dat voor dit werk een verklaring omtrent het gedrag nodig is. En die krijg je dus niet meer als je voor een dergelijk feit veroordeeld bent. En gelukkig maar!
VdVonck (3-4-2012 om 15:48)
Bij hoeveel kwetsbare meiden zou hij dit nog meer gedaan hebben!? Ze zullen vast niet allemaal van zich af durven bijten! De Rechtbank in Middelburg is ook echt een giller, straffen doen ze daar niet!
De roe (3-4-2012 om 07:04)
Het lijk mij dat naast deze walgelijk lage straf deze viezerik niemand nooit meer mag chauffeuren voor geen enkel goed (of slecht) doel. ik pleit voor een databank voor dit soort monsters.
Marijke (2-4-2012 om 21:42)
"Wat te enthousiast met zijn aanrakingen" Hoe durft ie!! Helemaal niet aanraken, afblijven van zo'n meisje en niet alleen omdat ze fysiek beperkt is, nee, van elk meisje afblijven!!! Celstraf is hierop zijn plaats!!!!!
Piet (2-4-2012 om 20:37)
Iemand die willens en wetens misbruikt maakt van zo'n meisje vanuit een soort van machtspositie is te ziek voor woorden.Iemand die fysiek beperkt is en dan er aan gaan zitten dat verdient gewoon een celstraf en geen 90 uur dienstverlening. Wat is er aan de hand met onze rechters??
Cookie-instellingen beheren