Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer grote controleactie Vlissingen

Toegevoegd: 05-04-2012, 14.16 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Politie Zeeland en de Belastingdienst houden sinds 14.00 uur weer een grootschalige controleactie in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen. De uitvalsbasis is het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat.

De politie int openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in. De twee partijen worden, net als op 18 oktober vorig jaar, bijgestaan door onder meer de gemeente Vlissingen.


Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

Deze grootschalige controle maakt deel uit van de geïntegreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. In september 2010 startte de gemeente het interventieproject Middengebied/Scheldestraat samen met Orionis Walcheren, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen de SIOD en de Arbeidsinspectie), het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland.

Het project liep tot medio 2011 en zorgde voor een meetbaar veiliger gevoel. Om de leefbaarheid te versterken streeft de gemeente aan de ene kant naar normherstel en pakt ze fraude en misstanden aan. Aan de andere kant biedt de gemeente maatschappelijke ondersteuning waar dat nodig is.

Alle partijen gaven na afloop van het project aan, dat ze wilden blijven samenwerken om zo onder meer gezamenlijke controleacties uit te voeren. Tijdens het interventieproject waren er al drie grootschalige actiedagen. Vorig jaar oktober volgde de vierde en vandaag de vijfde. De actiedagen worden behalve door de bovenstaande partijen, ook ondersteund door de Douane en de Vreemdelingenpolitie Zeeland en Brabant.

Inmiddels is in het kader van de leefbaarheid in januari van dit jaar een Controleteam van de gemeente van start gegaan. Dit team voert extra controles uit om onrechtmatige bewoning, ‘overbewoning’ en huurfraude tegen te gaan. Verder is de gemeente met alle betrokken partijen bezig met de voorbereiding van een tweede interventieproject.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (10-4-2012 om 10:20)
Kaal plukken? Wanneer je jezelf a d wet houdt en op tijd alles betaald wordt je niet geplukt ook! Leefbaarheid geldt ook in 't verkeer en mbt betaalgedrag. Laat niet een ander voor jouw kosten opdraaien!! Op heterdaad betrappen? Gewoon met je fikken van andersmans goed afblijven is echter normaler!
Ricardo (7-4-2012 om 19:33)
Goeie actie weer? het zou eens goed zijn als oom agentje zelf eens de regels van de wet naleeft
Oom agent (6-4-2012 om 16:14)
Goede actie weer, jammer van mensen die klagen,maar als je je aan de regeltjes houdt is er niks aan de hand, meer van deze acties mannen!
Zeeuw (5-4-2012 om 19:24)
Als ze de leefbaarheid willen verbeteren, dan moeten ze elke dag eens wat meer uit hun politieburootje komen, en niet met de een of andere incasseer sessie hun gram halen. want het hele doel is geld ophalen, dit soort acties dragen echt niet bij aan de leefbaarheid. op heterdaad betrappen, dat werkt
WEE (5-4-2012 om 17:27)
Halt, controle...Wie bent u,waar komt u vandaan,waar gaat u naar toe,toon even uw bagageruimte en waar leeft uvan. Een prima actie, daar kun je als Nederlander niet op tegen zijn. Ons land word hier beter van.
Ser (5-4-2012 om 16:39)
Als ze t leefbaar willen maken in gem vlissingen ,dan mogen ze wel is voor voldoende woonruimte zorgen, ipv deze achterlijke acties en is een beetje voor de vlissingse burger klaar staan indien nodig,NEE ze plukken ze liever kaal !!! te triest voor woorden deze acties
Cookie-instellingen beheren