Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Zeeuwse kerkinbraken mogelijk opgelost

Toegevoegd: 29-10-2003, 19.51 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

WOUDRICHEM - Mogelijk is er met de arrestatie van een 35-jarige man uit Spijkenisse een einde gekomen aan de lange reeks inbraken in Zeeuwse kerken.

De man werd vandaag omstreeks 03:15 uur gearresteerd in het Noord-Brabantse Woudrichem. De man was op dat moment bezig met het inbreken in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkstraat in die plaats. Omdat omwonenden glasgerinkel hadden gehoord en de politie hadden gebeld kon de man na een speuractie door de politie met behulp van politiehonden worden gepakt.

Hij verschuilde zich op het dak van de kansel, toen één van de politieagenten dit zag werd meteen actie ondernomen en werd de man gearresteerd. Zijn inbrekersgereedschap is door de politie teruggevonden op het dak. Nader onderzoek wees uit dat de man diverse deuren en kasten had opengebroken.

Na verhoor in Brabant is de man overgedragen aan de regiopolitie van Zeeland, hij is verdachte in de reeks kerkinbraken in Zuid-West-Nederland. In Zeeland werden de afgelopen weken diverse inbraken gepleegd in kerken. De man is in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren