Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist voor overval tabakswinkel

Toegevoegd: 05-04-2012, 21.01 uur
Door:
MIDDELBURG - Die 25-jarige man, onderuitgezakt, té vlotte babbel en met een ongeïnteresseerde spijtbetuiging , was bijna een etmaal in totale shock geweest. Angst voor zijn frêle vriend (31) uit het Belgische Jette had hem ertoe gebracht mee te doen aan de overval op de tabakswinkel van de 84-jarige Jo Kalmthout in Goes. Dat was op 16 januari.  

Voor dat verhaal van de 25-jarige had officier van justitie W. Suijkerbuijk donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg slechts één kwalificatie: ,,Volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig. Vier jaar cel vond hij dan ook een passende straf.


Tegen de 31-jarige man, die overigens met tranen in zijn ogen bekende eiste hij drie jaar en dienst 21-jarige vriendin - die pas later van de overval hoorde - mocht een taakstraf van 32 uur gaan doen. Na aftrek van het voorarrest van 16 dagen bleef daar overigens nul uur van over.  

De drie waren op de bewuste dag naar Goes gereden om een bezoek te brengen aan de coffeeshop. De auto stond in de buurt van de tabakszaak geparkeerd. Op de terugweg moesten de mannen nog even vloei voor de joints kopen en stapten de winkel van Jo Kalmthout binnen. De vriendin was doorgelopen en zat al in de auto. Toen de mannen bij de auto kwamen pakten ze een alarmpistool en maakten rechtsomkeert. Ze stapten de winkel binnen, dreigden met het pistool en vertrokken met de kassalade met daarin 200 euro.

De 25-jarige (zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd in Bergen op Zoom afgezet. De 31-jarige en zijn vriendin werden kort daarna vlak voor de Belgische grens aangehouden. De 25-jarige werd enkele dagen later in de kraag gevat. Voor de Goese winkelierster was dit de achtste keer dat ze werd overvallen. 

De uitspraak is op 19 april.

Zie ook:
- 16/01/2012: Overval sigarenwinkel Goes


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwserkanniet (6-4-2012 om 23:43)
@VdVonck U weet de adresjes nogal? En wie is er stom in Middelburg? Gewoon opsluiten die hap!! Ze zouden de dienstplicht weer moeten instellen!!
VdVonck (6-4-2012 om 18:05)
Vervolg: Daarnaast lijkt het mij ook heel erg sterk dat als jij vanuit Belgie komt om naar de shop te gaan. Dat je niet bij de Highlife op één van de 200 parkeerplaasen staat. De rest is grotendeels voor vergunninghouders of je komt er niet eens langs als je naar de shop gaat.
VdVonck (6-4-2012 om 18:02)
Ze zijn nog stommer dan ik dacht in Middelburg! (mijn mening) Eerst naar de shop en daarna vloei halen bij 't ouwe vrouwtje' ? Wat een onzin! Dat koop je bij de shop! Je moet weten dat Mevr. daar zit anders zie je het niet eens.
QuasiMoto (6-4-2012 om 11:27)
Dit is nog maar de eis van de officier.... De rechter zal hem hooguit anderhalf jaar opleggen, waarvan misschien nog een half jaar voorwaardelijk. Let maar op. Berechting volgens de Sharia is het andere uiterste, maar met de huidige strafmaat kweek je draaideurcriminelen en klaplopers.
Olivier (6-4-2012 om 00:18)
Belachelijk, maar 4 jaar cel voor een gewapende overval!!!! Noemen ze dit hard aanpakken????
Cookie-instellingen beheren