Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 159 km

Man verwondt speurhond politie

Toegevoegd: 10-04-2012, 08.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEERENHOEK - Een 32-jarige man uit de gemeente Borsele heeft maandagavond een speurhond van de politie verwond. De man is aangehouden.

Omdat er de laatste tijd veel koper werd gestolen bij een bedrijf aan de Heinkenszandseweg in 's-Heerenhoek, werd het bedrijf extra in de gaten gehouden door beveiligers. Die zagen maandagavond rond 23.15 uur een verdacht persoon op het bedrijfsterrein lopen. De Zeeuwse politie werd hierop meteen ingeschakeld.


Agenten kwamen ter plaatse bij het bedrijf en zijn direct op zoek gegaan naar de verdachte. Ook een politiehond en zijn geleider kwamen ter plaatse om de dief op te sporen. De politiehond is een nabijgelegen boomgaard ingelopen en trof daar een geurspoor aan. Hij is verder gelopen door de boomgaard en stak hierna een akker over. Uiteindelijk vond de hond de verdachte. Hij had zich verstopt in een sloot.

Tussen de verdachte en de hond ontstond een gevecht, omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Zowel de man als de hond raakten hierbij gewond. De man liep verwondingen op aan zijn armen en benen. De hond raakte gewond aan zijn oor, omdat de verdachte vermoedelijk met een scherp voorwerp een stukje oor van de hond afsneed.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen door een arts. De politiehond is naar de dierenarts gebracht. Ook zijn verwonding is behandeld.

De hondengeleider gaat aangifte doen tegen de aangehouden verdachte, omdat deze zijn hond verwond heeft. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
* (12-4-2012 om 18:52)
@peter.. dat jij nou zo goed zou zijn om gevaarlijke verdachten op te sporen, dan is de politie dat niet! .. wees blij dat die vent is opgepakt.. je zou wel anders praten als ze jou bedrijf voor diefstal gespaard hadden
Brigadier dog (12-4-2012 om 17:23)
Een domme actie ook, alsof die vent ergens heen kon vluchten uit die sloot ? of was de situatie zo gevaarlijk dat de inzet van een politiehond wel noodzakelijk was ? nee dus ! gewoon luie arrogante knuppels zijn het naar mijn mening. waar is de vriendelijke wijkagent toch gebleven ? afgeschaft ?
Kees (12-4-2012 om 11:19)
Politiehond en geledeider vormen samen een team. wat een vakmanschap van die geleider dat hij de verdachte niet op heeft laten vreten. GROTE KLASSE
Zeeuwse inwoner (11-4-2012 om 23:58)
Goed werk van Hond met baasje. @piet en Jaah geef jullie eens op als vrijwillige pak werker bij de politiehonden school.Weet je wat voor werk ze doen.@big bag. Lachuh leuke opmerking..
Pippa (11-4-2012 om 20:50)
Wat hebben wij als Zeeuwen toch een goed gevoel voor humor! geweldig die reakties! Blij dat ze honden hebben die ingezet kunnen worden ,fantastische dieren!
Dima (11-4-2012 om 16:08)
Bravo voor deze politiehond !! Het beschadigde oor is een onderscheiding dat hij zijn werk goed heeft gedaan , hopelijk geneest het goed en mag hij weer snel aan het werk. Koperdief , jammer dat hij bij u geen stuk uit uw oor heeft gehaald...
Cookie-instellingen beheren