Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alarm voor benzeenlekkage bij Vlissingse raffinaderij

Toegevoegd: 11-04-2005, 23.30 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - In Vlissingen-Oost is maandagmiddag alarm geslagen vanwege een benzeenlekkage.

Rond één uur ontdekte een medewerker van de Total Raffinaderij de stank van lekkende benzeen. Daarop sloeg de medewerker alarm. Nader onderzoek wees uit dat de benzeen lekte uit een afsluiter in één van de fabrieksgebouwen op het terrein. Uit voorzorg werden zeventig medewerkers geëvacueerd.

Technici hebben het lek gedicht en metingen uitgevoerd. Door de lekkage kwam benzeen terecht in het zuiveringssysteem van afvalwater. Rond de raffinaderij werd een hogere concentratie van benzeen gemeten.

Benzeen is een kankerverwekkende stof, maar volgens Total zijn er echter geen effecten voor het milieu en is er geen gevaar geweest voor de volksgezondheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren