Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Foutje politie leidt tot vrijspraak

Toegevoegd: 13-04-2012, 08.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 32-jarige man uit het Belgische Sint Niklaas is donderdag dank zij een 'gebrek aan lokale wegenkennis' van de politie door de Middelburgse rechtbank vrijgesproken van het veroorzaken van een ongeval in Hulst.

Tegen de Belg was een celstraf van drie weken en een rijontzegging van een jaar geëist. Op 8 april 2011 reed hij met zijn auto over de Abdaelseweg Hulst en reed zonder te stoppen over de kruising met de N258. Volgens zijn verklaring had hij nog wel naar links en rechts gekeken, maar had hij niets zien aankomen.


Niettemin reed hij vol tegen een van links komende motorfiets. De berijder daarvan liep een gebroken linker enkel, doorgesneden buigpees van de teen/voet en een slagaderlijke bloeding op. De Belg was overigens niet in het bezit van een rijbewijs.

Het foutje van de politie zat hem in de kruising van de Abdaelseweg en de N258. Dat is toevallig nu eens geen kruising, maar krek dezelfde weg en dáár was dus niets gebeurd. Wél op de Abdaelseweg met de kruising Tolweg, maar dat was niet ten laste gelegd. Dus volgde vrijspraak. Het had tijdens de behandeling nog veranderd kunnen worden, maar dat was niet gebeurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (15-4-2012 om 16:45)
Tijd voor een barcode scanner , kenteken bewijs en rijbewijs scannen. foto van de bestuurder. En verder niet te veel vragen om in te vullen kun je geen fouten meer maken ook.Als je een goeie advocaat kan betalen , dan kom je overal mee weg omdat er altijd wel ergens een punt of komma verkeerd staat.
Willem (15-4-2012 om 15:59)
Wat straffen betreft is NL een bananenrepubliek. en straf? ik noem het geen straf als je de bajes in moet: eigen cel-goed bed-prima eten en drinken--TV-radio enz. straf?? hotel! je belt en de dienstdoende bewaker vraagt naar je wensen. de bejaarden zitten er slechter voor!
De Feyter (15-4-2012 om 14:04)
Welja! op en top nederland, zolang je maar een buitenlander bent mag alles in verNederland!
Marco (14-4-2012 om 09:57)
VdVonck. Heb jij daar geluk mee, hun eigen schuld geen dikke bult (in portomonee) Heb keer in trein alles uitgelegd waarom ik geen kaartje kon halen (vast briefgeld, niet kunnen pinnen) toch moest ik 35eu betalen, kaartje wat ik nodig had is maar 4 en nog wat eu. Ik ben wezen klagen bij de NS-site.
Job (14-4-2012 om 08:36)
Weet je, ook de politie kan fouten maken. Dat dit op zich een reden is voor vrijspraak is gewoon krankzinnig. Rechtspraak doet al tijden geen recht meer helaas. (maar wel vooraan om in Suriname de amnestiewet te bekritiseren.
Ongelovelijk (13-4-2012 om 20:15)
Waar gaat dit in godsnaam over. Het gaat er toch niet om waar, maar om wat die Belg gedaan heeft. Hij heeft een ongeval met letsel veroorzaakt en daar dient hij zich voor te verantwoorden. What the Hell maakt het uit dat de politie zich in de juiste wegbenaming vergist heeft. Vergissen is menselijk.
Cookie-instellingen beheren