Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 449 km

Tien jaar celstraf schietpartij Vlissingen

Toegevoegd: 13-04-2012, 08.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 22-jarige Middelburger, die op 18 september vorig jaar op het parkeerterrein bij Cine City in Vlissingen een 26-jarige Vlissinger doodschoot is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van tien jaar. Tegen de Vlissinger was een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist.

De rechtbank verwierp de verweren dat de Middelburger uit noodweer zou hebben gehandeld en dat de het vuurwapen per ongeluk was afgegaan tijdens een worsteling.


De rechtbank in van oordeel dat - hoewel er geen sprake is van moord maar doodslag - de Middelburger doelgericht heeft geschoten. De rechtbank baseert zich daarbij onder meer op getuigenverklaringen. De Middelburger en het slachtoffer kenden elkaar uit de gevangenis.

De twee ontmoetten elkaar die dag bij toeval en nadat het slachtoffer de Middelburger had beledigd ontstond er en woordenwisseling en zou de Vlissinger een kopstoot hebben uitgedeeld.

De Middelburger trok zijn revolver en enkele schoten raakten het slachtoffer in diens heup en hoofd. De Middelburger nam de benen, maar meldde zich een dag later meldde bij de politie. Het slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (14-4-2012 om 07:46)
Waarom 10 jaar ipv 12 jaar? ik begrijp het niet? de Middelburger heeft iemand doodgeschoten en in bezit van wapens,plus de buurt die verloederd.veiligheis is belangrijk....maar de daders worden betutteld door de rechter..omdat meneer zonder te menen sorry heeft gezegd.
Iemand (13-4-2012 om 18:12)
10 jaar.....? Onbegrijpelijk.....
Cookie-instellingen beheren