Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 36 km

Deze maand besluit brandweerauto Hulst

Toegevoegd: 13-04-2012, 15.51 uur
Door: Meryem Mouha

HULST - De raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken neemt op 23 april een beslissing over een voorstel om een hulpverleningsvoertuig van de brandweer in Hulst te vervangen.

De brandweer Hulst beschikt over een hulpverleningsvoertuig dat wordt ingezet bij technische hulpverlening. Op dit voertuig zitten specifieke materialen die niet op een reguliere tankautospuit voorhanden zijn. Ook heeft voertuig materialen beschikbaar die nodig zijn bij een ongeval met gevaarlijke stoffen.


Het huidige voertuig dat de brandweer momenteel in gebruik heeft is 15 jaar oud en begint steeds meer problemen te vertonen. Het voertuig heeft technische en beladingsproblemen vanwege veranderde eisen onder andere op het gebied van ARBO. Zo moet er voor een ongeval met gevaarlijke stoffen een aanhanger worden aangekoppeld om het benodigde materiaal te kunnen vervoeren en zelfs dan kan nog niet alles mee worden genomen.

Daardoor kunnen er zich situaties voordoen waarbij materiaal nog moet worden nagebracht. Daarom stelt het college voor om het hulpverleningsvoertuig te vervangen en daarvoor een bedrag van € 178.500 beschikbaar te stellen. De commissie bepaalt of het voertuig er ook daadwerkelijk komt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wes (14-4-2012 om 12:19)
In ve Moeilijk gaat ook.rband met de crisis gaat de koop dus niet door stel ik voor. Ieder moet roeien met de riemen die hij heeft zo dus ook de brandweer.
A.B (13-4-2012 om 17:44)
Ik vraag me af waar we het vroeger allemaal meededen, Ik begrijp dat veiligheid voorop moet staan, maar het bedrag € 178.500 voor een groter hulpvoertuig, want daar gaat het toch om? is volgens mij aan de zeer hoge kant. Of is het overschot misschien bedoeld voor nieuwe hebbedingetjes bedoeld?
Cookie-instellingen beheren