Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor seks met 13-jarig meisje

Toegevoegd: 16-04-2012, 20.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 18-jarige jongen uit Oisterwijk voor het hebben van seks met een 13-jarige meisje een taakstraf van honderd uur en een jeugddetentie van zes maanden voorwaardelijk opgelegd.


Tegen de jongen was volgens het volwassenenrecht twee jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk gevorderd. Omdat uit alles bleek dat de seks in een 'vriendschappelijke sfeer' was gebeurd en het stel na de daad 'normaal' terugliepen achtte de rechtbank een verkrachting niet bewezen.

De jongeman leerde het meisje begin augustus in Colijnsplaat kennen en na een gezellig samenzijn met vrienden en het nodige zoenwerk vroeg hij haar of ze zin had. Vervolgens hadden de twee seks bij een nabijgelegen maïsveld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (18-4-2012 om 09:33)
Ze kwamen uit een maïsveld volgens de politie. Wat als die net voorbij reden, en die 2 net uit het maïsveld kwamen gelooen? Dan is er geen aangifte gedaan.
MotoRob (17-4-2012 om 17:57)
@Piet, ik lees hier nergens dat die meid aangifte had gedaan, best kans dat de ouders van die meid dat gedaan hebben voor haar terwijl zij dat helemaal niet van plan was, ze deed het tenslotte uit vrije wil.
@piet (17-4-2012 om 15:45)
Het is altijd risico met iemand die jonger is, maar ze wilde zelf ook. en ze heeft aangifte gedaan omdat ze te laat thuis was en toen als smoes tegen haar moeder gezegd dat ze verkracht is.
Piet (16-4-2012 om 21:41)
Natuurlijk is het niet goed van die jongen. Maar waarom heeft de meid aangifte gedaan uiteindelijk? De jongen had beter moeten weten, maar altijd als een meisje sex heeft gehad, daarna spijt heeft en doet aangifte dan is de man altijd de sjaak. Zo kunnen vrouwen elke man laten oppakken die ze willen
Cookie-instellingen beheren