Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 76 km

Herkent u deze brutale dieven?

Toegevoegd: 19-04-2012, 10.58 uur
Opsporingsbericht
Opsporingsbericht
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong
SLUIS - De politie is op zoek naar drie zeer brutale dieven die een parkeerautomaat in Sluis hebben opgebroken en er met het parkeergeld vandoor gingen. Waarschijnlijk komt dit drietal ook in aanmerking voor een poging inbraak, diezelfde nacht, van het tankstation in Eede, vlakbij Sluis.

In de nacht van zondag 19 op maandag 20 februari proberen omstreeks 01.35 uur drie mannen een tankstation aan de Rijksweg in Eede open te breken. De mannen komen aanrijden in een grijs/witte auto. Ze stappen bij de shop uit de auto. Waarschijnlijk hebben ze het op sigaretten gemunt. De drie proberen het gebouw open te breken en vernielen hierbij de schuifdeur. Maar het lukt ze niet om binnen te komen, waarna ze vijf minuten later weer vertrekken in de richting van Eede.


Waarschijnlijk besluiten ze om ergens anders hun slag te slaan. Even later, het is dan 02.20 uur, duiken de drie zo'n acht kilometer verderop op bij de parkeerplaats van Toversluis aan de Nieuwstraat in Sluis. Met z'n drieën breken ze de parkeerautomaat open, waarna ze er met de geldcassette vandoor gaan. De cassette wordt iets later leeg teruggevonden. De schade aan de automaat is groot: zo'n 10.000 euro.

Gelukkig zijn er van de daders duidelijke foto's: Dader 1 is een jongeman met een donker gewatteerd nylon jack zonder capuchon en met een rond donker gebreid mutsje. Dader 2 draagt ook een donker gewatteerd nylon jack maar mét een capuchon en een lichte sjaal met vlekjes. De derde dader draagt ook een donker gewatteerd nylon jack met capuchon en een donkere pet met een wit teken.

Kunt u meer vertellen over de drie mannen? Of herkent u hun auto? Bel dan de politie 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Oostburg. Hopelijk kan de politie met uw hulp de daders van deze brutale inbraken aanhouden.

Omdat deze zaak is opgelost is de video niet meer beschikbaar.


Zie ook:
- Alle opsporingsberichten


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (1-5-2012 om 05:49)
Denk dat ze het beter ook in belgië laten zien, het lijken mij echt tiepiese belgen.
Speurneus (23-4-2012 om 03:36)
Dader 3 lijkt op iemand die tot verleden jaar in Eede woonde. Weet het wel bijna zeker, maar bijna is natuurlijk niet helemaal, dus ga maar geen naam zeggen.
@camiel (21-4-2012 om 17:19)
In terneuzen en omstreken...ik weet het zeker!! Mr kom nog steeds niet op zijn naam
Camiel (21-4-2012 om 11:26)
Ik zit een beetje met hetzelfde gevoel. Kun je ook vertellen in welke plaats? Gaat er bij mij misschien een lichtje branden.
Dader 1! (20-4-2012 om 08:18)
Dit is wel bizar!! Dader 1 heb ik regelmatig gezien, bekend gezicht van gwn op straat! Weet helaas alleen geen naam.
N (19-4-2012 om 19:11)
De auto lijkt wel erg op een nieuw model Volkswagen Polo.
Cookie-instellingen beheren