Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Ravage na ongeluk Terneuzen

Toegevoegd: 20-04-2012, 13.26 uur - Update: 20-04-2012, 21.10 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De brandweer heeft vanochtend in Terneuzen iemand uit zijn auto bevrijd na een verkeersongeluk. 


Het ongeval gebeurde rond 10.45 uur op de Guido Gezellestraat, vlakbij sportcentrum De Vliegende Vaart bij de kruising met de Alvarezlaan. Aanvankelijk werd gemeld dat het ongeluk was gebeurd op de Rooseveltlaan, maar die locatie bleek niet helemaal juist. De brandweer werd opgeroepen nadat was gemeld dat er sprake was van een beknelling.

Eén van de twee betrokken personenauto's was op zijn zijkant tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 79-jarige man, kon niet meer zelfstandig uit de auto komen. De brandweer heeft een ruit verwijderd en op die manier heeft het slachtoffer het voertuig kunnen verlaten. 

In de andere auto zat een 40-jarige man uit Zelzate. De man, die ongedeerd was, rook naar het inwendig gebruik van alcohol en moest dus van de agenten een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat hij daadwerkelijk gedronken had. Hij is dan ook aangehouden. Op het bureau is het rijbewijs van de man afgenomen, vanwege het rijden onder invloed en het onder invloed veroorzaken van een ongeval. Een andere reden hiervoor is dat diverse onafhankelijke getuigen verklaren dat de man zich als een gevaar op de weg heeft gedragen even voor het ongeluk.  

Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn onderzocht door ambulancemedewerkers. De verdachte had geen verwondingen en het 79-jarige slachtoffer liep een paar lichte schrammen op, maar bleef verder gelukkig ongedeerd. 

Een deel van de Guido Gezellestraat was vanwege het ongeluk tot circa 13.30 uur afgesloten voor het verkeer. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de Zeeuwse politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. De beide voertuigen zijn na afronding van het onderzoek weggesleept door Autoberging Terneuzen.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. Grijpstra (20-4-2012 om 22:46)
Ik fiets daar iedere avond tussen 5 en 6; begrijp niet dat ze daar nooit controleren (rotonde Driewegen richting centrum). Is net zo'n racebaan; je zal daar rijden met je fietsje en daar zal een auto gelanceerd worden. Gewoon auto tussen flats en kastje op fietspad; kassa.
Natasja (20-4-2012 om 20:42)
Vette Lexus!! Sonde..!
Suzanna (20-4-2012 om 19:33)
Bizar, ik heb de auto op z'n kant zien liggen vanmiddag. Het betreft hier een dubbele rechte weg waar 50 km p/u gereden mag worden, net voor het stoplicht waarvoor je normaliter ook gas terug neemt. Gelukkig geen zwaar gewonden.
Zeeuwse mevrouw (20-4-2012 om 19:14)
Ik heb het gezien toen ik langsreed. Ja kan onmogelijk met 50 km. Maar ja sommige gebruiken daar de weg ook als racebaan en bumperkleven enz enz.
Nico (20-4-2012 om 15:24)
Ben wel benieuwd, hoe dit is gebeurd, als je ziet, hun neuzen staan allebei de verkeerde kant uit. En dat met 50 km/u????
Marian (20-4-2012 om 15:20)
Dit is een creatieve oplossing voor parkeren.
Cookie-instellingen beheren