Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zeer grote brand in fabriek Gapinge

Toegevoegd: 22-04-2012, 05.41 uur - Update: 22-04-2012, 08.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
GAPINGE - In een oude fabrieksloods aan de Maria van Reigersbergstraat in Gapinge heeft zondagmorgen vroeg een grote uitslaande brand gewoed. De vlammen waren van verre te zien.


De brand werd rond 03.30 uur gemeld. Bij aankomst van de brandweer stond het pand al volledig in brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat er asbest is vrijgekomen heeft de brandweer metingen verricht. Voor zover bekend heeft de rook geen direct gevaar opgeleverd.

Bewoners van Gapinge werd aangeraden hun ramen en deuren dicht te houden, vanwege de enorme rookontwikkeling. Enkele mensen in de nabije omgeving van de brand hebben hun woning uit voorzorg verlaten. Deze bewoners zijn opgevangen in de Zandput in Serooskerke.

De brandweer heeft in het dorp rondgereden met het bericht dat mensen hun ramen en deuren gesloten moeten houden. In de oude fabrieksloods was voorheen een aluminiumfabriek gevestigd. Voor zover nu bekend stond er verder niks meer in de loods opgeslagen.

Omwonenden van de brand worden door een brief verder geïnformeerd over de brand en de gevolgen hiervan.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A (22-4-2012 om 12:43)
Er werd ervoor vuurwerk in park erachter gehoord maar toen ik uit het raam keek niks gezien een half uur later vloog de brandweer door de straat imand anders heefd om half 2 daar groen licht gezien toen hij thuiskwam
Rdewitte (22-4-2012 om 12:19)
OORZAAK????
Marijke (22-4-2012 om 10:48)
Het is wel weer midden in de nacht. Je krijgt toch zo je vermoedens.
Cookie-instellingen beheren