Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor oplichter

Toegevoegd: 25-04-2012, 20.55 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - De politie waarschuwt voor een oplichter die 'peperdure' pannensets voor een bedrag van honderd euro verkoopt.


De pannenset is van Zwitserse makelij en de verkoper doet het voorkomen dat de set van een overschot is. De pannen werden dinsdag in IJzendijke voor tweehonderd euro aan een 58-jarige man uit de gemeente Sluis te koop aangeboden; hij heeft uiteindelijk de pannenset voor honderd euro gekocht.

De politie adviseert om voorzichtig met dergelijke aankopen -en verkopers- te zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
michel (31-12-2016 om 14:30)
Hij was net hier aan de deur zegt dat hij van een paar huizen verder (en van de Rijnhal Arnhem) kwam en naar mijn huis werd gestuurd had al eerder pannen gekocht die hij voor een belachelijke prijs aanbood maar toch met minder genoegen nam. Hij verkocht nu een stofzuiger :-)
Dima (26-4-2012 om 19:27)
Dat dit geen ''zuivere waar'' is en kan zijn ligt er dik bovenop. Een steler en een heler zijn beiden schuldig aan diefstal ! Als men deze figuren om legitimatie vraagt zijn ze zo verdwenen, dus conclusie?
Adrian (26-4-2012 om 18:58)
Hij biedt je een set aan, waarvan je zelf de inhoudt mag bekijken, en waarna het onderhandelen over de prijs eventueel kan beginnen. Hij dreigt hier niet bij, komt hoogstens wat opdringerig over. Of deze setten idd van een restpartij over zijn, of zijn gestolen, weet ik dus niet.
Adrian (26-4-2012 om 18:57)
Deze man is hiermee al jaren actief in regio zeeland, heeft mij in 5 jaar tijd 4 keer een pannenset en een messenset aangeboden voor 200 euro. Zegt dan inderdaad dat het om een restpartij gaat. Rijdt idd in een grijze mercedes auto, en spreekt met een duits accent. Maar waarom een oplichter dan?
Rob (26-4-2012 om 18:53)
Heb 10 a 15 jaar geleden twee koffers met messen gekocht,prijs fl 150 stuk kreeg op het laatsttwee koffers voor 100 gl prima materiaal worden dagelijks gebruikt man van middelbare leeftijd ,rijd in een mercedes grijze baart is later nog geweest met handel spreekt met sduits accent
De stofzuigerverkoper (26-4-2012 om 17:57)
Dat mensen nog "van de straat" of "aan de deur" spullen kopen. dat vind ik echt wereldvreemd hoor. als je niet opgelicht wordt, dan willen ze je wel beroven. en wat ? hij heeft toch een pannenset gekregen of niet soms ? en ja, verkooppraatjes hebben ze toch overal ? is dat dan gelijk oplichting ?
Cookie-instellingen beheren